Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Mi smo favoriti i tako se moramo postaviti

19.06.2017.

14:17

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Moramo najprije razmišljati o sebi, mi se moramo najprije složiti i dobro pripremiti jer to su kvalifikacijske utakmice u kojima samo jedan prolazi dalje. Naravno, naša jedina misao je prolaz, prokomentirao je ždrijeb Matjaž Kek.

Uoči ždrijeba činilo se da Bijeli i treću godinu zaredom neće imati sreće u plesu kuglica. Prijetili su Žilina i Honved, no na kraju zadovoljavajući rasplet, protivnik će biti bolji iz dvoboja prvog pretkola između velškog  New Saintsa i gibraltarske Europe

Rijeka će tako još jedan svoj europski pohod prema svemu sudeći početi u Walesu. Kao i davne 1978, kada je u prvom kolu Kupa pobjednika kupova izbacila Wrexham, ili prije četiri godine kada je uvjerljiva pobjeda nad Prestatyn townom bila uvod u nezaboravnu europsku sezonu začinjenu velikim slavljem u Stuttgartu. 

Sigurno smo mogli dobiti zvučnije ime i na papiru kvalitetnije. Ali opet, ako razmišljamo da su Velšani favoriti u toj utakmici prvog pretkola, riječ je o ekipi koja u njihovom prvenstvu dominira. Jasno je da smo mi favoriti i u ovom se dvoboju moramo tako postaviti. Ali moramo najprije razmišljati o sebi, mi se moramo najprije složiti i dobro pripremiti jer to su kvalifikacijske utakmice u kojima samo jedan prolazi dalje. Naravno, naša jedina misao je prolaz, prokomentirao je ždrijeb Matjaž Kek.

Prva utakmica igra se 11. ili 12. srpnja na Rujevici, a uzvrat je na rasporedu tjedan dana kasnije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.