Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Mi sutra sigurno nismo favoriti, ali...

02.10.2013.

16:59

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Moramo biti, hrabri, odlučni, taktički disciplinirani u oba pravca sa željom da skratimo gostima prostor za igru i onemogućimo im igru s okomitim loptama, rekao je Kek.

Jedan dan ostao je do premijernog nastupa Bijelih pred svojim navijačima u skupnoj fazi natjecanja Europa lige. Gost Kantride je španjolski Betis, po riječima Matjaža Keka najkvalitetnija momčad skupine I.

Čim su se kroz Primeru izravno plasirali u Europa ligu riječ je o renomiranoj momčadi. Mi sutra sigurno nismo favoriti, ali to ne znači da ne želimo pozitivan rezultat. Želimo upisati prve golove i bodove. Treba poštovati svakoga, ali prije svega sebe. Mi te bodove želimo. I to jako. Želimo odigrati dobru utakmicu, želimo pravi sportski doživljaj, onakvu Kantridu kakva je bila kroz ovo ljeto, rekao je u uvodu Kek.

Puno posla sutra očekuje Bijelu obranu koja u Guimaraesu nije imala svoj dan. U Portugalu smo napravili nešto što nije nama svojstveno, primili smo četiri gola. Vjerujem da ćemo sutra sačuvati mrežu. Čim smo tu gdje jesmo, u stanju smo i sutra napraviti dobar rezultat. Mi svaku utakmicu dajemo sve od sebe. Kvalitetan su protivnik, a mi moramo svoje greške smanjiti na najmanju moguću mjeru, rekao je središnji branič Luka Marić.O taktički zamislima Kek nije želio govoriti, to je stvar svlačionice. Ali recept za dobar uspjeh se zna. 

Moramo igrati bolje nego Villareal ovoga vikenda. Moramo biti, hrabri, odlučni, taktički disciplinirani u oba pravca sa željom da skratimo gostima prostor za igru i onemogućimo im igru s okomitim loptama. Meni je važno da smo odlučni i karakterni, kaže Kek.

Što se zdravstvenog stanja ozlijeđenih tiče, novosti nema. U odnosu na utakmicu s Hajdukom neće biti novih imena, iako su pojedini igrači poprilično umorni od igranja u zgusnutom rasporedu utakmica.

Jesu umorni su. Ali kako sad nekoga odmoriti i reći mu da neće igrati u utakmici Europa lige. Normalno da svi žele igrati i ta želja ide i iznad objektivnih mogućnosti. Protiv Hajduka smo igrali s tri napadača, s Benkom, Sharbinijem i Kvržićem. Možda ostanu ta trojica, a možda nešto i promijenimo. Raspored nije važan, važno je kako igrači ispunjavaju svoje zadatke. Rasporedi su za vas novinare. Ne slažem se s onima koji govore o defanzivnoj Rijeci koja igra s malo napadača. Dogodi se da u završnicu dođemo s malo napadača, ali ne mogu se složiti kako igramo defanzivno, završio je Kek.

Veliki interes medija vlada za sutrašnji dvoboj. Akreditiran je 81 novinar, od toga 18 stranih izvjestitelja. Sliku s Kantride u izravnom prijenosu preuzimat će 20 TV kuća iz cijeloga svijeta.Sastav sigurno neće doživjeti veće kadrovske izmjene. Sužen izbor Keku ne dozvoljava bitnije promjene. Za očekivati je slijedeću jedanaestoricu. VargićTomečak, Knežević, Marić, BertošaPokrivač, MalešMujanović (Kvržić), Močinić, SharbiniBenko.

Danas do 16 sati prodano je oko 7000 paketa. Nešto manje od 3000 pojedinačnih ulaznica  samo za dvoboj s Betisom moći će se kupiti sutra na istočnim i zapadnim blagajnama stadiona na Kantridi od 9 sati. Cijena ulaznice za A tribinu iznosi 340 kuna, za B i C 190, a za F tribinu 140 kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.