Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Na interesantnom smo putu, treba nam pozitivna energija

30.09.2016.

20:37

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mi smo još daleko od velike momčadi. Mislim da u nogometu nema savršenstva, ali smo na interesantnom putu. Neka samo oko kluba ostane pozitivna energija, treba nam pozitivna atmosfera, poručio je Kek nakon pobjede na Drosini.

Slavila je Rijeka na Drosini, odnijela tri boda i učvrstila prvu poziciju na tablici. Izmamilo je to zadovoljni osmjeh na lice Matjaža Keka.

Mislim da smo zasluženo pobijedili. Bili smo bolja ekipa, napravili smo veći dio onoga što smo se dogovorili i spremali protekli tjedan. Teško je bilo objema momčadima igrati po ovako teškom terenu. Ti silni prekidi ponekad mogu donijeti opasnost, ali zadržali smo koncentraciju do kraja. Napravili smo jako malo grešaka, a mislim da smo puno napravili na planu igre, rekao je Kek u uvodu.

Odigrala je njegova momčad zrelu utakmicu, svojstvenu velikim momčadima.

Dobro ste rekli, kao velike momčadi. Mi smo daleko od velike momčadi. Ta zrelost i kompaktnost te okomitost produkt je samopouzdanja kod igrača. Sada je pred nama velika briga jer puno igrača ide igrati za svoje reprezentacije. Ali imamo širinu i možemo popuniti izostanke. Mislim da u nogometu nema savršenstva, ali smo na interesantnom putu. A koliko je ovo daleko od onoga što bih ja želio…? Zadovoljan sam njihovim radom na treningu, njihovim odnosom i voljnim momentom. Igrati nogomet ionako znaju, rekao je Kek.

Pretpoziv je dobio i Mario Gavranović, koji večeras nije nastupio zbog problema s ozljedom.

Magnet je pokazao da je riječ o rupturi od 3 cm pa nismo željeli riskirati iako je on jako želio nastupiti. Poslat ćemo kompletnu zdravstvenu dokumentaciju švicarskoj reprezentaciji pa ćemo vidjeti, završio je Kek pa dodao.

Neka samo oko kluba ostane pozitivna energija. Razumijem navijače, razumijem i vas novinare, ali nama je potrebna pozitivna atmosfera, zaključio je Kek.

Goran Tomić djelovao je jako razočarano. Bodovi kojima se nadao, bili su za njegovu momčad nedohvatljivi.

U najavi utakmice sam rekao da ako želimo Rijeci uzeti bodove, moramo odigrati perfektnu utakmicu, bez greške. Ali, nažalost, već u osmoj minuti smo primili gol i svi naši planovi su pali u vodu. Brzo smo primili i drugi, prilično naivan i tada se teško bilo vratiti u utakmicu. Da bi Rijeci uzeli bodove morate zabiti i iz malih prigoda. Rijeka je zasluženo slavila, a mi ćemo bodove tražiti u utakmicama protiv nama ravnih suparnika, rekao je Tomić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.