Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek najavio borbu za naslov prvaka

11.01.2016.

19:21

Autor: Korado Vujnović/Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Moj cilj je trenirati i imati ekipu koja može pobijediti svakoga u HNL-u. Što to znači na kraju – da si prvi. Ja želim takvu ekipu. Mislim da je to cilj svakog trenera, pa tako i mene i ja ću tako to postaviti pred momčad, rekao je Kek. Sharbini se nije pojavo na treningu niti zakazanom razgovoru.

Nakon prvog treninga na Rujevici konferenciju za medije održali su sportski direktor Srećko Juričić i njegov pomoćnik Ivan Mance te trener riječke momčadi Matjaž Kek. Govorilo se o željama i ciljevima u nastavku prvenstva, a kao svoj prvi cilj Kek je istaknuo stvaranje ekipe koja može pobijediti svakoga u HNL-u i osvojiti prvo mjesto. Iznio je Juričić planove u nadolazećem prijelaznom roku istaknuvši kako je ekipa koja je danas započela pripreme dovoljno kvalitetna za ostvarenje klupskih ciljeva.

Nezaobilazna tema bila je situacija oko Anasa Sharbinija. Bivši kapetan unatoč tome što je igrač pod ugovorom s Rijekom i na popisu za odlazak u Dubai, nije se pojavio na prvom treningu, a niti na zakazanom razgovoru s klupskim čelništvom. Iznio je pritom Kek pojedinosti, kako kaže, današnjeg podužeg razgovora s Anasom. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.