Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Ne smijemo biti preplašeni

05.10.2013.

19:18

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dinamo i Rijeka igraju u nedjelju od 19 sati posljednji susret 12. kola. Unatoč brojnim ozljedama, Kek želi Rijeku postaviti hrabro. Bez straha, ali i bahatosti.

Rijeka od 19 sati na Maksimiru igra protiv Dinama susret 12. kola Prve hrvatske nogometne lige. Unatoč ozljedama uzrokovanim stalnim igranjem na dva kolosijeka, Matjaž Kek na redovnoj konferenciji za medije najavio je kako se idu hrabro postaviti na Maksimir te da je to najlakša utakmica u kojoj mogu samo dobiti.

Čeka nas prava utakmica, idemo iz derbija u derbi, ovoga puta protiv Dinama koji dominira hrvatskim nogometom već 10 godina. Imamo problema s ozljedama, ostali smo bez Tomečaka na duži rok, a teško mi je govoriti o sastavu samo 48 sati nakon utakmice s Betisom. Ne odgovara nam kako su prošli u Bugarskoj, sigurno su željni rehabilitacije. To je pogled sa strane, a iznutra moramo biti hrabri, disciplinirani i u svakom trenutku znati što nam je činiti. Moramo se postaviti kao Rijeka, s ciljem, željom i karakterom, rekao je Kek u uvodu

U svlačionici Rijeke trenutno je puno igrača koji su bili u svlačionici Dinama, no odbio je trener Rijeke u startu razmišljanja kako će bivši igrači Dinama imati dodatni motiv za dokazivanje pred bivšim klubom.

Ne, ne priznajem to, oni su sada igrači Rijeke! Ako će igrati privatnu utakmicu onda će letjeti na glavu van iz svlačionice, poručio je trener Rijeke.

Kek je naglasio opet kako se Rijeka mora hrabro postaviti i poštovati sebe uz, naravno, respekt prema svim protivnicima. Nije grijeh postaviti se za sebe. Kad smo preplašeni ne izgledamo dobro, ali ne smijemo biti bahati, to nikako, smatra Kek.

Uz trenera je na redovnoj konferenciji za medije bio i Mateo Bertoša, koji je oduševio u posljednjim utakmicama nakon kritika iz Portugala.

Dinamo ne ide dobro rezultatski u zadnje vrijeme, ali u nedjelju će biti napeto, htjet će dokazati da su ekipa za prvo mjesto. Soudani? Gledao sam ga, dobar je igrač, ali ja sam u Rijeci pa neka on razmišlja o meni, odlučan je bio Bertoša.

Susret Dinama i Rijeke počinje u 19 sati, a izravan prijenos možete pratiti u programu Radio Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.