Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Nećemo skinuti gaće

21.08.2013.

16:12

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako se zna tko je favorit u ovom dvoboju, cilj nam je i želja biti bolji u dvije utakmice i ostati u Europi. To je sportski i ljudski normalno, rekao je Kek.

Nogometaši Rijeke prvi su put nakon duge 33 godine prošli dva kruga europskih natjecanja. Za prolaz u skupine Europa lige u play-offu čekaju ih dva ogleda sa Stuttgartom, članom Bundes lige. Riječ je o protivniku koji svakoga tjedna u domaćem prvenstvu odigra barem jednu jaku utakmicu, naviknutog na naporan ritam. 

Iako se zna tko je favorit u ovom dvoboju, cilj nam je i želja biti bolji u dvije utakmice i ostati u Europi. To je sportski i ljudski normalno. Jer, da sada skinemo gaće i izgledamo dobro, da smo sretni što nam na Kvarner dolazi 1200 Nijemaca i smatramo da je to to, kad-tad bi nas to nogometno kaznilo. Poštujemo i respektiramo protivnika, dolazi nam iz, po meni, najjače lige na svijetu i tu ne treba dodatno filozofirati. Ne zanimaju me tržišne vrijednosti i slično, tražit ću od igrača da daju ono što su u ovom trenutku sposobni. Onda ću ja biti zadovoljan. To će onda znati cijeniti i naši navijači. Oni su izvjesili natpis "Sold out", koji već nekoliko dana stoji na Kantridi. A to je za mene nešto najljepše. Rekao sam igračima jučer na treningu, samo napravite ono što znate, uzmite, iscrpite energiju iz neponovljive Kantride i ja ću biti super zadovoljan, rekao je trener riječke momčadi Matjaž Kek na redovitom druženju s novinarima. O lošem startu njemačke momčadi u domaćem prvenstvu na kojem su doživjeli dva poraza, i kako bi se ta činjenica mogla odraziti na sutrašnju utakmicu, Kek nije želio govoriti. U svom je stilu obrazložio i zašto. 

Bilo bi to super bedasto i super nekorektno od mene kada bih ja ocjenjivao njihove dosadašnje rezultate i kad bih se bavio s njima. Imamo puno problema i mi sami. Ali, rekao sam, dolazi ekipa iz Bundeslige i tu je za mene priča završena. Sigurno imaju kvalitetu i mogu puno bolje igrati nego su do sada. Ali, treba vagnuti i njihove protivnike, njihovu snagu. Za mene je najvažnije kako ćemo se mi postaviti i kako ćemo mi igrati. Moj je primarni zadatak pronaći igrače koji će moći odgovoriti na njihovu trku i agresiju, a da znamo igrati to ste vidjeli i vi i ja. Razlika u individualnoj kvaliteti, u jednoj ili dvije utakmice, mogu se anulirati željom i borbom. Ne bojim se da će se moji igrači prestrašiti i znam da će dati od sebe koliko mogu i znaju. Ja im vjerujem beskrajno, na to su me prisilili svojim ponašanjem na terenu i izvan njega. E sad, ne poljubi te uvijek rezultat, ali takav je sport. Ako si hrabar i radiš, kad-tad će ti se to vratiti, završio je Kek. 

O sastavu, kao i obično, nije bilo govora. Sigurno neće biti Kneževića koji je zaradio u Žilini crveni karton te ozlijeđenih CesarcaBrezovca i Jugovića, svi ostali konkuriraju za mjesto u momčadi. Iako je za Kekova mandata početnu jedanestoricu nemoguće pogoditi, na osnovu podjela markirnih majica i uigravanja na posljednjim treninzima, Bijela bi momčad sutra mogla izgledati ovako: Vargić -  TomečakLeškovićMarićŠkarabot - ZlomislićMaleš - KvržićAlispahićSharbini - Benko

Susret počinje sutra u 20:30, a iz kluba pozivaju sve da na stadion dođu ranije i svi u bijelom. Tijek cijelog susreta možete pratiti u programu Radio Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.