Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Nek si igrači pogledaju u oči i međusobno porazgovaraju

26.07.2015.

21:21

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik je branio igrače, ja sam ih branio, neka se sada pogledaju u oči i međusobno porazgovaraju. Katastrofalno smo ušli u sezonu i ovo je situacija koju moramo ozbiljno analizirati i vidjeti imaju li neki igrači mjesta u Rijeci, rekao je Kek.

Niti u petoj službenoj utakmici ove sezone, trećoj prvenstvenoj, nogometaši Rijeke nisu uspjeli ostvariti pobjedu. U susretu u kojem su dominirali i većim dijelom bili bolja momčad, ponovno su presudile pogreške obrambene linije. Domaćini su četiri ili pet puta došli nadomak riječkog kaznenog prostora, tri su puta uspjeli zatresli mrežu nakon loših reakcija uže bijele obrane. Trener Bijelih Matjaž Kek nakon utakmice nije imao razloga za zadovoljstvo.

Kad u gostima daš tri gola, a primiš tri na način na koji smo mi primili, onda tu komentar nije potreban. Zaista ne znam koliko bi golova morali postići kako bi dobili utakmicu. Neodgovorno i bez reda kod nekih igrača, kod drugih je bila vidljiva velika želja. Na kraju smo spašavali bod. Probali smo sve, ali svaki udarac nam uđe u gol. Ostali smo samo na dva stopera. Pojedini igrači su bez koncentracije, ali kad primiš ovakve golove, a misliš da si velika europska ekipa, onda moramo sjesti i porazgovarati. Predsjednik je branio igrače, ja sam ih branio, neka se sada pogledaju u oči i međusobno porazgovaraju. Situacija je teška, ali se iz nje može izaći samo radom i poštenim odnosom prema poslu za koji smo plaćeni. Ovo je bilo nekorektno i prema našim navijačima koji su opet došli u lijepom broju. Katastrofalno smo ušli u sezonu i ovo je situacija koju moramo ozbiljno analizirati i vidjeti imaju li neki igrači mjesta u Rijeci. S obzirom na primljene i postignute golove, lako je detektirati problem, rekao je Kek.

U zapisniku utakmice kao trener domaće momčadi zaveden je Dražen Madunović. Za razliku od Keka, izuzetno zadovoljan raspletom.

Pohvalio bih igrače za zalaganje. Bez obzira na tri primljena gola mi smo zadovoljni, posebno uzme li se u obzir što smo u utakmicama protiv Rijeke doživjeli prošle sezone. Rijeka je večeras bila puno boja i kvalitetnija, ali smo mi uspjeli iskoristiti naše šanse. Naša velika želja dovela nas je i nadomak pobjede, ali mislim da je bod u ovom trenutku za nas realno dostignuće, rekao je Madunović. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.