Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Nema imperativa, želja je da svaku utakmicu budemo bolji od protivnika

26.07.2018.

18:40

Autor: Ivan Ribarić

Matjaž Kek, Simon Sluga i Alen Fućak (Foto: Ivan Ribarić)

Matjaž Kek, Simon Sluga i Alen Fućak (Foto: Ivan Ribarić)

Foto: - / -

Bavim se onima koje imam i od njih želim napraviti da svakim danom budu bolji. Što se tiče konkurenata u novoj sezoni, jasno je da je Dinamo najavio da su spremni za dobru sezonu. Hajduk ponovno ima goropadne najave, Osijek je sve bolji tako da će biti zanimljivo prvenstvo, kaže Kek.

Nogometaši Rijeke kreću u novu prvenstvenu sezonu. Nakon dugotrajnih i mukotrpnih priprema Bijeli u subotu u prvom kolu domaćeg prvenstva na Rujevici dočekuju novog prvoligaša Goricu. Puno je i dalje upitnika oko nekih pozicija u momčadi, no osim ozlijeđenog Velkovskog svi su zdravi i spremni za premijeru u novoj sezoni.

Trener Bijelih Matjaž Kek nakon odrađenim priprema može biti zadovoljan činjenicom da je njegova momčad slavila u svim pripremnim utakmicama, no draž natjecanja je ipak nešto drugo.

Poslije svih tih tjedana gdje smo samo trenirali i igrali pripremne utakmice normalno je da jedva čekamo da krene nova sezona. Još je veći motiv za sve nas kada prvu utakmicu igraš pred svojim navijačima. Znamo dovoljno o protivniku koji nam dolazi, većina ovih igrača je bila tu kad smo prošle godine igrali u kupu s njima. Zaslužuju poštovanje i čestitke za plasman u prvu ligu, no naš cilj su bodovi i tako ćemo se postaviti. Odradili smo kvalitetne pripreme u vrhunskim uvjetima i nadam se da će igrači to pokazati i na terenu, rekao je Kek.

Osim početka prvenstva glavna tema je prijelazni rok koji će do 31. kolovoza gotovo sigurno uvelike izmijeniti igračku sliku u riječkoj svlačionici. 

Ne zamaram se time, kad sam bio mlađi sam skakao i ludio sada na to gledam kao nešto što je naš posao. Strategija kluba je jasna. Da se može drugačije, sigurno ne bi bio miran. Bavim se onima koje imam i od njih želim napraviti da svakim danom budu bolji. Što se tiče konkurenata u novoj sezoni, jasno je da je Dinamo najavio da su spremni za dobru sezonu. Hajduk ponovno ima goropadne najave, Osijek je sve bolji tako da će biti zanimljivo prvenstvo, zaključio je Kek.

U ime svlačionice novinarima se obratio riječki čuvar mreže Simon Sluga koji će odlaskom Bradarića postati novi kapetan Bijelih.

Drago mi je da počinje još jedna nova sezona. Prošli smo teške i naporne pripreme, ali mislim da smo se dobro pripremili za sve izazove koji nas očekuju. Želim pozvati što više navijača da nas dođu bodriti jer vidjeli smo proteklih sezona koliko nam to znači, kaže Sluga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.