Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Nema predaha, nema predaje!

03.08.2013.

17:55

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rijetko kada nešto zabranjujem, ali ako netko samo pomisli na Žilinu te u mislima ili praktično preskoči Zadar, imat će puno problema sa mnom, rekao je Kek uoči susreta u Stanovima.

Nakon poslijepodnevnog treninga u Vratima, otputovali su nogometaši Rijeke u Zadar gdje ih sutra u 19 sati u Stanovima očekuje dvoboj 4. kola 1. HNL. Važan prvenstveni ogled između dva europska ispita.

Rijetko kada nešto zabranjujem, ali ako netko samo pomisli na Žilinu, u mislima ili praktično preskočiti Zadar, imat će puno problema sa mnom. Još uvijek jako peče taj poraz od Zadra u pretposljednjem kolu, kada smo bili šokirani i grogirani. Na kraju je sve dobro završilo. Bitna nam je ova utakmica jer u ligi 10 se bodovi moraju skupljati kontinuirano. Iako nas prati ova pasja vrućina i iako nas daruju idealnim terminima, moramo biti jači od svega toga i u Stanovima biti prava Rijeka. Uz svo poštovanje prema protivniku koji je jak na svom terenu, mi imamo svoje ciljeve i želje, počeo je Kek.

O sastavu, kao i obično, niti riječi. Tek podatak da na put neće ići ozlijeđeni Brezovec i oporavljenik Cesarec, svi ostali konkuriraju za sastav.

Napišite sastav pa ćemo vidjeti sutra iza 21 sat, odgovorio je uz smijeh danas malobrojnim novinarima vidno raspoloženi Kek. Očito dobru atmosferu koja vlada u bijeloj svlačionici potvrdio je Kek pitanjem na Kvržićevu konstataciju kako bez obzira na nagomilani umor u Stanovima idu na pobjedu:

A od čega si ti umoran? Pa igraš samo po pola sata svaku utakmicu... te u ozbiljnijem tonu nastavio.

Igrat će oni za koje smatram da su najprikladniji i najspremniji. Dosta mi je više objašnjavanja zašto ovaj, zašto taj, a ne onaj. To je moja odgovornost i zato sam ja šef struke u Rijeci,. Objašnjavati svaki put na dugo i široko, zašto Kvržić igra 30, a ne 60 minuta... Zaboravite! I neka zaborave oni koji crtaju i žele biti u mojoj koži. Neka idu u školu, neka uče, neka dobiju iskustva pa će moći umjesto mene, a ja možda umjesto njih. Imamo dovoljno širok krug igrača. Alibija, mogli bismo ih sto nabrojati. Je teško, ali zato smo tu i zato smo plaćeni. Moramo biti pametni, dostojanstveni i spremni prihvatiti sve ove uvjete koji vladaju. Ali o tome neka pričaju drugi u klubu da ne bi bilo kako opet ja nešto izmišljam i stalno filozofiram, rekao je Kek.

Na nekim je igračima vidljiv umor od zgusnutog rasporeda i igranja na velikim vrućinama.

To je individualna stvar. I ja sam se jutros osjećao i izgledao kao da me poplava izbacila. Klub raste u svim segmentima i igrači će morati prihvatiti takav ritam. Lako je bilo prošle godine. Utakmica u nedjelju, u ponedjeljak slobodan dan, pa od utorka po malo trening i do slijedeć utakmice dođeš k sebi. Sada nema predaha, ali nema ni predaje. Zamislite da u ovakvom ritmu moramo igrati do Božića. Rekao sam: Ne daj Bože, dajmo mi, u svom je stilu završio Kek.

Utakmica u Stanovima počinje u 19 sati, a tijek zbivanja možete pratiti u programu Radio Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.