Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Nitko osim Rijeke nije favorit na Rujevici

23.02.2018.

15:58

Autor: Ivan Ribarić

Matjaž Kek, Antonio Čolak i Alen Fućak (Foto: Radio Rijeka)

Matjaž Kek, Antonio Čolak i Alen Fućak (Foto: Radio Rijeka)

Foto: - / -

Dinamo je provjerena kvaliteta, napadački dvojac Soudani-Gavranović je nešto najbolje u ovoj ligi, ali moj fokus je na moju ekipu i naše probleme. Nitko na Rujevici nije favorit osim Rijeke, istaknuo je Kek.

Nakon poraza u Osijeku, pred nogometašima Rijeke je novi veliki izazov u domaćem prvenstvu. U nedjelju na Rujevicu, u sklopu 23. kola, dolazi Dinamo. Bijeli su ove sezone u oba dvoboja izgubili od zagrebačke momčadi, a ne ide u prilog ni podatak da je Rijeka u sedam ogleda s ekipama iz vrha dobila samo jedan, onaj na Poljudu sredinom rujna.

Trener Bijelih Matjaž Kek u veselom je raspoloženju najavio predstojeći derbi:

Sam dolazak lidera prvenstva diže tenzije i stvara još jedan dodatan motiv, uz želju da se dođe do pozitivnog rezultata. Dobro će nam doći podrška naših navijača i očekujem kvalitetnu utakmicu. Želimo da uvjeti budi regularni, zasada je igralište u sjajnom stanju, iako nam prognoze ne idu u prilog. Sve utakmice između ova dva protivnika u mom mandatu su bile kvalitetne i uzbudljive, pa to očekujem i u nedjelju, započeo je Kek.

Problema u momčadi nema, Gorgon i Kvržić treniraju normalno, ali ne konkuriraju za ovaj dvoboj, kaže Kek te nastavlja o protivniku:

Dinamo je provjerena kvaliteta, napadački dvojac Soudani - Gavranović je nešto najbolje u ovoj ligi, ali moj fokus je na moju ekipu i naše probleme. Nitko na Rujevici nije favorit osim Rijeke, zaključio je Kek.

U ime svlačionice, novinarima se obratio Antonio Čolak, koji se raduje svome prvom derbiju u riječkom dresu.

Analizirali smo našu prošlu utakmicu i mislim da ćemo biti spremni za nedjelju. Očekujem kvalitetnu utakmicu, znamo što nas očekuje i bit ćemo spremni. Podrška navijača bit će velika i radujem se nastupu u takvoj atmosferi, rekao je Čolak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.