Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Očekujem još jednu utakmicu u kojoj ćemo mi imati kontrolu

02.08.2018.

12:50

Autor: Ivan Ribarić, Željka Lopac

Matjaž Kek, Leonard Zuta i Alen Fućak (Foto: Ivan Ribarić)

Matjaž Kek, Leonard Zuta i Alen Fućak (Foto: Ivan Ribarić)

Foto: - / -

Protivnika znamo i taj rezultat protiv Lokomotive ne daje nam za pravo za bilo kakvo podcjenjivanje. Inter je često jako dobro izgledao na Rujevici, a već u Zagrebu u drugom poluvremenu ulaskom Andrića su pokazali koliko mogu biti neugodni, ističe Kek.

Riječka tvrtka za zbrinjavanje otpada Metis i HNK Rijeka udružili su snage u novom edukativnom projektu Eco corner kojim žele osvijestiti potrebu prikupljanja starog papira kod najmlađih. Metis će školu koja se najviše istakne pomoći financijski u nabavi novih knjiga, nove školske opreme ili obnovi učionica, a najbolji pojedinci dobit će godišnju pretplatu za novu sezonu HNK Rijeke na stadionu Rujevica. Osim toga, nogometaši Rijeke će obilaziti škole te uz priče o nogometu, pomagati profesorima u ekološkoj edukaciji mladih. Ako se reciklira samo jedna tona skupljenog papira spašava se 17 stabala ili 300 litara nafte ili 4.100 kWh energije.

Nogometaši Rijeke nakon uvodnog slavlja protiv Gorice nastavljaju sa izazovima u domaćem prvenstvu. Uoči europskih ispita Bijeli će sutra od 18 sati i 30 minuta na Rujevici ugostiti zaprešićki Inter. Iako se prvotno ova utakmica trebala igrati u Zaprešiću, zbog radova na postavljanju novog terena dvoboj je premješten na Rujevicu.

Trener Bijelih Matjaž Kek pred igrače stavlja jedan jedini cilj u ovoj utakmici.

Još jedna utakmica je pred nama u kojoj želimo doći do bodova. Protivnika znamo i taj rezultat protiv Lokomotive ne daje nam za pravo za bilo kakvo podcjenjivanje. Inter je često jako dobro izgledao na Rujevici, a već u Zagrebu u drugom poluvremenu ulaskom Andrića su pokazali koliko mogu biti neugodni. Očekujem još jednu utakmicu gdje ćemo mi imati kontrolu, no bit će najbitnije da budemo okomiti, agresivni i da dobijemo što više drugih lopti. Što se tiče kadra i dalje nema Velkovskog, dok svi drugi kojih ionako nema puno su u konkurenciji, zaključio je Kek.

U ime svlačionice pred novinare je izašao miljenik publike Leonard Zuta koji je u svom stilu kratko rekao.

Inter je dobra ekipa sa nekoliko dobrih ofenzivnih igrača. Moramo pokazati poštovanje i nastaviti raditi naporno kao u prošloj utakmici. Ona je bila dobra, no mi znamo da možemo još bolje i tako ćemo nastaviti, rekao je Zuta.

Osim najave dvoboja s Interom, u press centru na Rujevici predstavljena je i suradnja HNK Rijeke i riječke tvrtke za zbrinjavanje otpada Metis d.d. Dvije strane udružile su snage u novom edukativnom projektu Eco corner, čiji je cilj osvještavanje potrebe prikupljanja starog papira.

Eco corner na Rujevici (Foto: Ivan Ribarić)

Eco corner na Rujevici (Foto: Ivan Ribarić)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.