Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Od igrača tražim ozbiljan pristup

24.07.2013.

15:47

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Oko 13 sati po lokalnom vremenu sletjela je riječka ekspedicija u zračnu luku „John Lennon“ u Liverpoolu.

Rezultat prvoga dvoboja dozvoljava dozu opuštenosti pred sutrašnji uzvrat. Za sve osim riječkog stratega Matjaža Keka koji je tijekom dva i pol satnog leta na lap topu još jednom pogledao snimku uzvratnog susreta između Liepajas Metalurga i Prestatyn Towna.

Pripremam se kao da igramo protiv Barcelone. Bez obzira na tu veliku prednost, treba odraditi utakmicu kako svi mi priželjkujemo. Tražim punu ozbiljnost i koncentraciju od onih igrača koji će dobiti priliku zaigrati sutra navečer, počeo je Kek.

Odjednom sam ostao bez pet igrača i morat ćemo kompenzirati. Posebno smo tanki na krilima. No, dobro, krug igrača je dosta širok pa da vidimo tko će me prisiliti da razmišljam o njemu za slijedeći veliki derbi. S nama su došli svi zdravi igrači i oni koji su mogli na put. Odradit ćemo dva treninga, a riječ je tu i o team buildingu. Nije mi dobro legao prisilan  izostanak ove trojice. Sigurno bi Ajayi i Kvržić počeli susret. Ali što je tu je. Ne treba sad od toga raditi neki veliki problem, ali neka bude opomena i neka nam je to ili, točnije rečeno, neka im je to škola kada su takve stvari u pitanju, zaključio je Kek.

O sastavu Kek nije želio govoriti. Prema posljednjim treninzima lako je moguće da prigodu dobiju igrači koji u dosadašnjim utakmicama nisu sakupili osjetniju minutažu. ManceBoras, Lešković, Datković, BertošaMočinić, Pokrivač, ZlomislićTadić, Krstanović, Pilčić.

Nije neobično da zračna luka u grad Beatlesa nosi Lennonovo ime. Ali je sigurno neobično da neku nogometnu ekipu dočeka vodič imenom Kevin Keegan. A neobično je i da su riječki novinari smješteni u Chesteru, mjestu 50 kilometara udaljenom od Bodelwyddana gdje je svoj mir našla bijela momčad. Oni najiskusniji, koji Rijeku prate već dugi niz godina, u šali su primjetili kako se ne sjećaju da su novinari bili smješteni u jednoj, a ekipa u drugoj zemlji. Neobičan potez, posebno uzme li se u obzir činjenica kako odnosi medija i igrača te stručnog stožera, zahvaljujući prije svega Keku, dugo nisu bili ovako harmonični.

Susret na igralištu u Rhylu počinje sutra u 20 sati uz izravan prijenos u programu Radio Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.