Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Oprezno i koncentrirano do trećeg pretkola

17.07.2017.

13:49

Autor: Iz Shrewsburya Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U prvoj utakmici su pokazali kako nas mogu ugroziti. Moramo paziti na prekide gdje su kao i sve otočke momčadi, nezgodni. Mi moramo razmišljati kako dati gol i utakmicu doivesti u mirnu završnicu, rekao je Kek

Nakon dva i pol sata leta i komplikacija u zračnoj luci u Manchesteru te nakon još sat i pol vožnje autobusom, stigli su nogometaši Rijeke u Shrewsbury, gradić 40-tak kilometara udaljen od Oswestrya. Poprilično dug put nije utjecao na raspoloženje u bijeloj momčadi. Daleko od toga da je sve riješeno, ali dva pogotka prednosti lijep su kapital uoči sutrašnjeg uzvrata.

To je rezultat koji od nas traži koncentraciju. Igrat ćemo u specifičnim uvjetima, na umjetnoj travi. Nakon prve utakmice smo ih bolje upoznali i razmišljamo isključivo o prolazu u drugi krug. U prvoj utakmici su pokazali kako nas mogu ugroziti. Moramo paziti na prekide gdje su kao i sve otočke momčadi, nezgodni. Mi moramo razmišljati kako dati gol i utakmicu doivesti u mirnu završnicu, rekao je po dolasku na Otok Matjaž Kek.

Na put nije krenuo Ivan Martić koji ne konkurira za sastav, a tek će večerašnji trening dati odgovor hoće li za nastup biti spreman ozljeđeni Gavranović. Svi ostali igrači konkuriraju za sastav.

Nije još ništa gotovo. Pokazali su se na Rujevici u solidnom izdanju u obrani. Ne znam kako će se postaviti u ovoj utakmici, ali ako nešto promijene, moramo biti spremni na to i ostvariti dobar rezultat, rekao je Josip Mišić, strijelac prvog pogotka u prvom ogledu. 

Očekujem istu utakmicu kao u Rijeci, stat će svi iza prvih 60-tak minuta. Ako se otvore, gotovi su. Ni puno jače nam se ekipe nisu otvarale pa neće ni oni. Strpljivo čekati šansu, dati gol i to će biti to jer onda aje sve gotovo, rekao je Dario Župarić.

Bijeli će večeras u 18 sati po lokalnom vremenu odraditi trening na Park Hall stadionu. Iskoristit će to vrijeme za upoznavanje s umjetnom podlogom na kojoj nisu imali prigode često igrati. No niti to ne bi trebao biti prevelik problem: Podloga neće utjecati na krajnji ishod. Ako znamo igrati nogomet na prorodnoj, znat ćemo i na umjetnoj, zaključio je Župarić.

Sutrašnji susret počinje u 20 sati, a prijenos ćete moći pratiti u programu Radio Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.