Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Pobjeda kao pozivnica navijačima za Dinamo

17.10.2015.

21:46

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nedostajalo nam je malo više odlučnosti i samopouzdanja u zadnjih 25 metara. Znali smo da je Lokomotiva opasna iz kontre i prekida, a tu smo zaspali kod primljenog gola. No, zadovoljan sam, rekao je Kek.

Nakon dva prvenstvena poraza u Kranjčevićevoj od Lokomotive, došao je Matjaž Kek do pobjede. Potpuno zasluženo, Rijeka je bila bolji protivnik i uz malo sreće, mogli su Bijeli i ranije osigurati pobjedu.

Očekivao sam ovako tešku utakmicu. Zaslužena je ovo pobjeda i važni bodovi nakon reprezentativne stanke. Došli smo do pobjede na način kakav sam očekivao. U nezgodnom trenutku primili smo gol, a onda se moraš otvoriti i preuzeti veći rizik. A onda uvijek prijeti opasnost da ne primiš još koji gol iz kontre. Nedostajalo nam je malo više odlučnosti i samopouzdanja u zadnjih 25 metara. Znali smo da je Lokomotiva opasna iz kontre i prekida. A tu smo zaspali kod primljenog gola. No, zadovoljan sam. Teren je bio takav da se dalo igrati. Kvalitetna utakmica, sve u svemu, i dobili smo Lokomotivu i u jednoj prvenstvenoj utakmici. Lijep poziv navijačima da u nedjelju dođu na Rujevicu, rekao je Kek.

Njegov kolega na klupi Lokomotive Sreten Ćukporazu unatoč, bio je zadovoljan.

Za razliku od nekoliko prijašnjih utakmica, s ponosom mogu konstatirati da smo i bez nekolicine važnih igrača, poput Andrijaševića, Rijeci koja s pravom polaže nadu u borbu za naslov prvaka, uspješno parirali. U nekim fazama utakmice čak i prijetili da odemo na dva razlike. Njihova kvaliteta i pojedini igrači internacionalnog kalibra presudili su da ova utakmica ode na njihovu stranu. Rijeka nas je slomila udarcem s 25 metara i jednom dubinskom okomitom loptom. Imali su i druge šanse, ali nisu zabili. Mi smo igrali najbolje što smo mogli. U zadnjih desetak minuta bili smo ravnopravni, preuzeli smo i puno rizika u tom dijelu utakmice, rekao je Ćuk.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.