Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Teška i gledljiva utakmica na lošem terenu

12.03.2016.

19:22

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bio je ovo tipičan derbi, koji je završio za nas tipičnim rezultatom u Puli. Bila je ovo teška i gledljiva utakmica, onoliko koliko je to teren omogućavao. Mogli smo i prije riješiti utakmicu, ali i dobiti gol u završnici, rekao je Kek.

Sjajnim potezom riješio je Tomasov pitanje pobjednika u utakmici za što brži zaborav. Ono najvažnije je ostvareno, Bijeli su bez velike igre i na račun individualne kvalitete na katastrofalnom travnjaku Drosine osvojili nova tri boda i nastavili utrku s Dinamom za sam vrh prvenstvene tablice.

Bio je ovo tipičan derbi, koji je završio za nas tipičnim rezultatom u Puli. Bila je ovo teška i gledljiva utakmica, onoliko koliko je to teren omogućavao. Mogli smo i prije riješiti utakmicu, ali i dobiti gol u završnici. Čestitam igračima, a naša su razmišljanja usmjerena na utorak i utakmicu sa Slaven Belupom. Veliko hvala našim navijačima, lijepo je igrati kada te ovako bodre na gostujućem terenu, rekao je trener Bijelih Matjaž Kek

U relativno ranoj fazi utakmice, Kek je iz igre izvadio strijelca jedinog pogotka Tomasova i u igru ubacio Močinića.

Tomasov nema snage za svih 90 minuta. Izmjena je poslejdica njegove pripremljenosti i ničega drugoga. Nije riječ o ozljedi, ali Matei je dobio udarac u ruku. Koliko je ozbiljno, znat ćemo nakon obavljenih pretraga, rekao je Kek.

Domaći trener Andrej Panadić u nekoliko je rečenica sažeo svoje viđenje utakmice.

Kako se utakmica razvijala meni se činilo da će završiti neriješeno. Prvih 20-tak minuta igrali smo dobro, iako je Rijeka stvorila dvije opasne prilike. Igrali smo dobro i onda u jednom trenutku je nakon nekih sudačkih odluka došlo do nervoze. Sudac je zaprijetio da će nekome od mojih igrača dati crveni karton i mi smo počeli gubiti igru koju smo imali. U drugom dijelu stvorili smo neke šanse i mogli smo i bolje proći. Individualna kvaliteta jednog igrača i njegov prekrasan gol riješili su pitanje pobjednika. Imali smo i mi prilike u završnici, ali nismo uspjeli zabiti. Čestitam Rijeci koja je pokazala da je odlična ekipa, završio je Panadić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.