Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kolak: Motivacija je snažna, samo neka me posluži zdravlje

10.05.2017.

14:01

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najveća želja mi je ostati zdrava, a onda ćemo ići korak po korak. Funkcioniramo fenomenalno i čeka nas zanimljiva sezona. U Eugenu, na otvaranju Dijamantne lige, vidjet ćemo kako stvari trenutno stoje, a U-23 Europsko prvenstvo u Poljskoj i Svjetsko prvenstvo u Londonu krune su sezone, kaže Kolak.

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak najavila je danas u Rijeci novu natjecateljsku sezonu. Središnji događaji ove godine su mlađe-seniorsko prvenstvo Europe u Poljskoj i Svjetsko prvenstvo u Londonu. 

Sezona je zapravo odavno počela. Sada počinje ljetni dio. Jako sam zadovoljna onim što smo ove zime odradili. Napravili smo korak, a možda i dva naprijed. Najveća želja mi je da ostanem zdrava, a onda ćemo ići korak po korak. Funkcioniramo fenomenalno i čeka nas zanimljiva sezona. U Eugenu, na otvaranju Dijamantne lige, vidjet ćemo kako stvari trenutno stoje. Svjetsko prvesntvo u Londonu je kruna sezone, ali to je još daleko. Idemo korak po korak. Znam koliko mogu i koliko vrijedim, ali na neke okolnosti ne mogu utjecati, Metri trenutno nisu važni. Bit će važni na natjecanju, kad ono završi, rekla je kratko u uvodu Kolak pa se osvrnula na podršku kluba i Grada. 

Ja danas tu ne bih bila da nema podrške kluba i Grada Rijeke. Hvala vam svima što ste moja krila. U ovome svemu sama, bez vas bi se izgubila. Imam veliku sreću što oko sebe imam ljude koji se brinu o meni koji će učiniti sve za moj uspjeh. Svi znaju da ću  tu brigu vratiti dobrim rezultatom, rekla je Sara. 

Dojmovi nakon odrađenog dijela priprema i zimske sezone, sudeći po riječima Sarinog trenera Andreja Hajnšeka, obećavajući su. 

Usporedimo li ovu i prošlu godinu u istom periodu, početak je izvanredan. Vidi se da smo podigli razinu. Krajem svibnja kreće ozbiljna sezona. Ni ja ne želim govoriti o metrima, Sara će napraviti sigurno najbolji hitac. Dijamantna liga je ove godine skraćena, a startamo u Eugenu. U lipnju idemo na miting u Jeni, a krajem lipnja je Ekipni kup Europe u Tel Avivu. Početkom srpnja je miting u Lozani, a prvi vrh sezone je Europsko prvenstvo u Poljskoj za mlađe seniore. Tu idemo po odličje. Vidjet ćemo tada gdje smo, ispraviti ako nešto bude trebalo pa slijedi Svjetsko prvenstvo u Londonu. Sezona je malo kraća ove godine i krajem kolovoza bi sezonu završili. Nadam se uspješno kao i prošlu, rekao je Hajnšek. 

Sarini upjesi pozitivno su se odrazili i na rad kluba i najbolja su reklama za atletiku. 

Mi u klubu izuzetno smo ponosni na Saru. Sara je za naš klub izuzetan motiv, puno se mladih priključilo. Danas imamo 607 članova, a tome su i pridonijeli sjajni uvjeti za rad koje imamo. London je jedan od ciljeva sezone i vjerujemo da će u kolovozu biti u punoj formi. Očekujemo još jednu uspješnu sezonu. Bit će to samo stepenica ka Olimpijskim igrama u Tokiju, kratak je bio predsjednik AK Kvarner Luciano Sušanj

Veza između Rijeke i Sare sve je jača. I danas je olimpijska pobjednica ponovila kako se osjeća Riječankom, što bi joj, kaže, neki mogli i zamjeriti. 

Mi smo u Saru vjerovali i prije ovih velikih uspjeha i zato smo joj kao perspektivnoj sportašici osiguravali uvjete za rad i to ćemo nastaviti raditi i dalje. Sara je kao vrhunska sportašica i članica Kvarnera od grada dobil stan i stipendiju. U potrazi smo za izravnim sponzorima i postoji interes velikih tvrtki koje su iskazale želju za sponzorstvom. Prije svih tu je INA i vjerujem da ćemo uskoro definirati dogovore koje smo već postigli, rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel

U izradi je i web stranica sarakolak.com, koja bi u punom obujmu trebala proraditi do početka ljeta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.