Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kostrena: Nika Rimaj i Gabriel Barac novi državni prvaci Hrvatske u supersprint triatlonu

25.09.2022.

10:37

Autor: Josip Krmpotić

Kostrena: pobjednici u triatlonu

Kostrena: pobjednici u triatlonu

Foto: - / Općina Kostrena

Nika Rimaj i Gabriel Barac državni su prvaci Hrvatske u supersprint triatlonu na kojem je u Kostreni nastupilo 150 ponajboljih triatlonki i triatlonaca iz gotovo svih hrvatskih klubova.

Natjecatelji su najprije preplivali dionicu od 375 metara, potom odvezli 10 kilometara biciklističke utrke i pretrčali 2,5 kilometra.


U konkurenciji žena prva je u cilj ušla Nika Rimaj, utrku je na drugoj poziciji završila Roza Šporčić, a treća je ciljem prošla Magdalena Starčević


Titulu državnog prvaka kod muškaraca izborio je Gabriel Barac iz triatlon kluba Rival, dugi je bio Filip Vilenica dok je na trećem mjestu utrku završio Adrian Žgaljić. Gabrielu je to peta ovogodišnja pobjeda na velikim nacionalnim natjecanjima i više nego dobra podloga za europska natjecanja u sljedećoj sezoni.


Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu organizirao je Triatlon klub Rival iz Rijeke u suradnji s Općinom i TZ Kostrena, Gradom Rijeka, Primorsko-goranskom županijom i Savezom sportova PGŽ.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.