Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kostrenka Ana Jović europska je prvakinja u kickboxingu

14.11.2021.

14:57

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Općina Kostrena

Foto: Općina Kostrena

Foto: - / -

Četrnaestogodišnja Kostrenka Ana Jović, članica Kickboxing kluba Sušak i hrvatske reprezentacije, postala je europska prvakinja u light contactu u kategoriji starijih kadetkinja do 55 kilograma i tako ponovila uspjeh iz 2019. godine.

Tada se s europskog prvenstva također vratila sa zlatom, u kategoriji point fighting, a u toj je kategoriji i na ovogodišnjem europskom prvenstvu u Budvi bila odlična srebrna. 

Uspjeh na europskom prvenstvu u kickboxingu za starije kadete i juniore u Crnoj Gori postigla je nakon što je u rujnu osvojila zlato i broncu na svjetskom kupu održanom u Budimpešti.

Na prvenstvu u Budvi nastupilo je 1128 natjecatelja iz 39 zemalja među kojima i 47 borkinja i boraca hrvatske reprezentacije.

Prve sportske korake, ili bolje rečeno udarce, Ana Jović je napravila s osam godina u Kickboxing klubu Bura u Kostreni. Iz Bure je prešla u KBK Sušak gdje, zahvaljujući radu s trenerima Brankom Fibingerom i Ivanom Stojanovićem, vrlo brzo napreduje i ostvaruje niz uspješnih sudjelovanja na nacionalnim, a europskim i svjetskim natjecanjima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.