Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kreće jubilarni 25. Rally Opatija

04.05.2016.

13:27

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Organizator Auto klub Opatija okupio je na jubilarnom izdanju rallya 120 posada iz 11 zemalja koje će se u petak i subotu natjecati na osam brzinskih ispita u Istri i zaleđu Opatije. Atraktivnosti neće nedostajati niti u servisnom parku na Preluku.

Rally Opatija došao je do svog 25. izdanja. Ove godine organizatori su zaprimili respektabilan broj prijava. Bodove će 120 posada skupljati i za Prvenstvo Hrvatske, Mitropa Cup, Alpe Adria Cup te Prvenstvo i Kup Bosne i Hercegovine.

Sve počinje tehničkim pregledom vozila na Preluku u četvrtak u poslijepodnevnim satima. Sportski dio počinje u 14 sati u Permanima s popularnima shake downom i traje do 16:30. Start prvog brzinca u Permanima je u 18:53, a drugi kreće u 20:56. Prvi će se voziti jednim dijelom i noću dok je drugi u potpunosti atraktivna noćna vožnja. U subotu rally seli u Istru, na rasporedu je još šest brzinskih ispita. Prvi počinje već u devet sati u Malim Munama i preko Bresta vozi se do graničnog prijelaza Rakitovec. Drugi brzinac kreće iz Ročkog polja i završava u Račjoj vasi, dok se treći vozi u obrnutom smjeru s ciljem u Munama. Nakon regrupiranja u Opatiji ponavlja se cijeli krug, a prve posade na cilju na opatijskom mulu očekujemo oko 18 sati, izvijestio je o programu direktor rallya Dražen Puž.

Za sve ljubitelje ovoga sporta, uz same utrke, zanimljivo će biti i u servisnom parku na Preluku.

U prostorima AK Rijeka već od petka ujutro moći će se pogledati neka vrlo zanimljiva vozila. Izdavajam Škodu Fabiju  klase R5 koja će imati hrvatsku premijeru. Tu su još Subaru Impreza, Mitshubishi Lancer te Peugeot 207 klase Super 2L. Za ljubitelje starijih generacija vozila predstavit će se Porsche 911, Lancia Integrale ili npr. Lancia Beta. Riječ je o širokoj lepezi atraktivnih vozila čija ukupna vrijednost premašuje milijun eura, rekao je predstavnik suorganizatora AK Rijeka Tomislav Šepić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.