Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kuglač Karlo Petranović iz Delnica osvojio svjetsku kadetsku broncu

17.05.2019.

12:27

Autor: Nenad Lučić

Osvajač svjetske kadetske bronce u kuglanju, 14-godišnji Karlo Petranović (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Osvajač svjetske kadetske bronce u kuglanju, 14-godišnji Karlo Petranović (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Delnice su se 2012. ponosile Snježanom Kramar i njezinim naslovom svjetske seniorske prvakinje u kuglanju, a i danas u delničkom Kuglačkom klubu Goranin stasaju talenti, poput 14-godišnjeg Karla Petranovića koji je na netom održanom kadetskom prvenstvu svijeta u Češkoj osvojio broncu.

Mladi je delnički kuglač u finalu srušio 548 čunjeva i za osvajačima sjajnijih odličja nije mnogo zaostao. Od srebra ga je dijelilo tek devet, a od najvišeg postolja 12 čunjeva. Razmišljao je mladi delnički kuglač i o toj doista neznatnoj rezultatskoj razlici koja je nedostajala da učini korak više, no na kraju je ipak zaključio kako je i bronca ogroman uspjeh. 

Put do uspjeha za mladog sportaša nije bio lak jer je uoči svjetskog prvenstva morao udvostručiti broj treninga, no i to je, kaže, uspio uskladiti sa svojim školskim obvezama. Nakon svjetske kadetske bronce, mladi se Delničanin nada da će već iduće sezone zaigrati za seniorsku ekipu svoga Goranina. 

U klubu pak trener Damir Matković ističe da do samog kraja nije imao strpljenja pratiti natjecanje, no nakon objave rezultata i plasmana teško je, kaže, bilo suzdržati suze. Svjetska bronca Karla Petranovića je za tajnika KK Goranina Dražena Tomića neočekivano predivan nastavak priče o razvoju delničkih kuglačkih talenata. 

Naime, u klubu je prije pola desetljeća rad s mladima intenziviran prvenstveno kako bi se dugoročno osigurao igrački kadar seniorske momčadi. Međutim, u vrlo kratkom roku je čak 18 darovitih kuglača iz Delnica na državnim natjecanjima osvojilo 35 odličja. 

Na klupsku su adresu počeli stizati i reprezentativni pozivi, pa je prije dvije godine svjetsku juniorsku broncu u ekipnoj konkurenciji osvojio Martin Latinović - a odličjem jednakog sjaja Karla Petranovića, ali na Svjetskom pojedinačnom prvenstvu kadeta, lijepa se sportska priča nastavlja. Javlja Nenad Lučić:

Daroviti delnički kuglači, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.