Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kuglačice Mlake zavladale i svjetskim kuglanjem

04.05.2022.

11:44

Autor: Ivan Ribarić

Kuglačice Mlake i riječki gradonačelnik Marko Filipović

Kuglačice Mlake i riječki gradonačelnik Marko Filipović

Foto: Ivan Ribarić / Radio Rijeka

Kuglačice Mlake i ove sezone dominiraju svjetskim i europskim kuglanjem, što je bio i povod za održavanjem prijema kod riječkog gradonačelnika Marka Filipovića.

Osim domaćeg prvenstva gdje dominiraju već godinama, kuglačice Mlake svojim su uspjesima pridodale i naslove u Ligi prvakinja i Svjetskom kupu koji bi se u veljači iduće godine mogao održati i u Rijeci. U sklopu priče oko Europskog grada sporta Rijeka bi mogla ugostiti i najbolje svjetske kuglačice i kuglače. 


Ništa od toga ne bi bilo moguće bez uspjeha Kuglačkog kluba Mlaka koji je jedan od najtrofejnijih klubova u Rijeci, a na tome ne misle stati. Iako je sve teže pronaći mlade domaće djevojke i pridobiti ih da se bave kuglanjem, Mlaka kao perjanica hrvatskog kuglanja i dalje privlači velik broj kuglačica koje iz godine u godinu nižu uspjehe na domaćoj i svjetskoj sceni.


O samom interesu za kuglanjem i ovosezonskim uspjesima s nama su razgovarali kapetanica ekipe Nika Grubišić te predsjednik kluba Tonči Mikac:

Nika Grubišić i Tonči Mikac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.