Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kvarner 2010 - Helios, Šamanić: Razina košarke vrijedi dolaska na Zamet

14.10.2015.

11:26

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Helios egzistira dugi niz godina kao stabilan slovenski prvoligaš, koji je određen broj godina igrao čak i ABA ligu. Mislim da Kvarner 2010 ima najtalentiraniju ekipu posljednjih godina. Razina košarke i talenta koji se može vidjeti zaista vrijedi dolaska u dvoranu, rekao je Marko Šamanić.

Iako nije vrijeme Lige za prvaka, pred košarkašima Kvarnera 2010 povremeni je raspored srijeda – subota. Momčad trenera Marijana Mancea danas igra svoju prvu utakmicu u Alpe Adria Cupu. Riječ je o novoosnovanom regionalnom natjecanju, u kojem osim hrvatskog A-1 ligaša Zagreba sudjeluju prvoligaši iz Slovenije, Austrije i Slovačke. Riječani večeras u Centru Zamet (18 sati) dočekuju slovenski Helios iz Domžala. Nakon vrlo dobrih domaćih sezona Kvarnera 2010, vrijeme je i za iskorak na međunarodnu scenu.

SKUPINA "A": Kvarner 2010, Helios Suns, Levicki Patrioti, Traiskirchen Lions. SKUPINA "B": Zagreb, Prievidza, Dukes, Zlatorog Laško.

To je format natjecanja kojeg smo dugo željeli i čekali. U šest godina postojanja našeg kluba prošli smo nekoliko razina natjecanja i mislim da smo napredovali u optimalnim vremenskim razmacima. To znači da nismo ušli prebrzo u neke stvari. Ideja je da klubovi iz ovih zemalja, nekakvog srednjeg razreda, uspiju pronaći i dopuniti svoj košarkaški program na adekvatan način. Brojem, kvalitetom utakmica našim mladim igračima ovo će biti izuzetno korisno, kaže sportski direktor Kvarnera 2010 Marko Šamanić.

Kvarner 2010 osim protiv Heliosa, u svojoj skupini sastat će se s austrijskim Traiskirchen Lionsima i slovačkim Levicama. Upravo u Slovačkoj Riječani igraju svoj sljedeći susret, 16. studenog.

Definitivno ćemo se susresti s prepunim dvoranama u Austriji i Slovačkoj, a nadamo se i u Sloveniji, dodaje Šamanić i nada se plasmanu na Final Four, koji će se odigrati u Domžalama krajem ožujka sljedeće godine.

Helios Suns prvi je protivnik, o kojem Riječani ponešto i znaju, s obzirom da u Domžalama igra njihov donedavni suigrač Marijan Čakarun.

Zagreb već slavio – Ranije su odigrane dvije utakmice skupine „B“. Zagreb je na gostovanju u pobijedio Zlatorog Laško s 84:74, a Slovenci su pokleknuli i drugi put – kod slovačke Prievidze (79:72). 

Helios egzistira dugi niz godina kao stabilan slovenski prvoligaš, koji je određen broj godina igrao čak i ABA ligu. Imaju uvijek stabilnog sponzora, što im omogućuje da stvore kompetitivnu ekipu. Moramo imati respekt, snažna su ekipa koja će zasigurno biti pravi test za naše mlade igrače. Neće biti jednostavno, vidjet ćemo kako se naš Marijan uklopio, ovo mu je prva sezona kao stranac. Njegov je put dobro ogledalo našim mladim igračima, rekao je sportski direktor Kvarnera 2010 te pozvao gledatelje da dođu večeras u Centar Zamet.

Poziv svima, zasigurno neće požaliti ako dođu. Osim toga, moje osobno mišljenje je da Kvarner ima najtalentiraniju ekipu posljednjih godina. Mislim da razina košarke i talenta koji se može vidjeti zaista vrijedi dolaska u dvoranu, poručio je Šamanić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.