Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kvržić u Speziji? Juričić: Postoje ponude

10.01.2015.

11:57

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osim posudbe u Speziju, postoji interes i za Kvržićevu kupnju od strane drugog kluba. Sutra ili preksutra ćemo donijeti odluku, rekao je Srećko Juričić.

Prijelazni rok na Kantridi se itekako zahuktava. Danas je Marin Tomasov postao treća zimska akvizicija Bijelih, a njegovim potpisom zadovoljan je i sportski direktor Rijeke Srećko Juričić.

S Tomasovom smo i prošle godine bili u kontaktu, sad se transfer ostvario. Mislim da je to igrač profila kakvog smo htjeli, koji može igrati na različitim pozicijama u napadu na obje strane, rekao je Juričić.

Nakon Tomasovog dolaska postoji mogućnost da bi netko s krilnih pozicija mogao napustiti redove Rijeke. Točnije, spominjao se mogući odlazak Zorana Kvržića na posudbu u Speziju.

Zec se neće vratiti – Povratak Ermina Zeca nije realna opcija. Situacija je ista kao što je bila prije. On neće doći u Rijeke. Formalno je još uvijek igrač Rijeke, no on traži klub i postoji odšteta po kojoj može napustiti naše redove, potvrdio je Srećko Juričić. Očito na Kantridi nisu "zagrizli" za igračeve navodne želje o povratku i novom dokazivanju pod stijenama.

Imamo ponuda za naše igrače, a također postoji ponuda i za Kvržića. Kad vidimo kakva je situacija, donijet ćemo odluku. Osim posudbe u Speziju, postoji interes i za njegovu kupnju od strane drugog kluba. Sutra ili preksutra bi mogli znati više, potvrdio je sportski direktor Bijelih.

Pojedinim igračima Rijeke na posudbi u svojim redovima tijekom zimskog prijelaznog roka nadaju se i klubovi u borbi za opstanak, Zadar i Osijek.

Razmišljamo o svemu tome, ali ipak želimo staviti interes Rijeke na prvo mjesto. Normalno da bi htjeli pomoći tim klubovima, isto tako ćemo sutra, prekosutra odlučiti koje igrače bi mogli poslati na posudbu, rekao je Juričić.

Prema svemu sudeći, nije dolazak Tomasova označio kraj prijelaznog roka na Kantridi.

Još uvijek gledamo, moramo vidjeti kada bi se Moises mogao oporaviti i vratiti u momčad. Nadamo se što prije. Pratit ćemo kakva je situacija na pripremama. Prijelazni rok će se aktivirati 18. siječnja, pa ćemo onda vidjeti treba li djelovati ili ćemo nastaviti ovako, dodao je.

Rubrika „odlasci“?

Kao i prije, postoji dosta upita, ali nema konkretnih ponuda, rekao je Srećko Juričić, dodavši i par riječi o rekordnom Rijekinom transferu, prodaji Andreja Kramarića u engleski Leicester.

Kramarić je bio najbolji igrač i strijelac lige, ostvario se najveći transfer Rijeke. Ponosni smo na to i na igrača koji je to ostvario u našem klubu. Podignuli smo letvicu sasvim sigurno, sada su već to drugačiji razgovori, cijene naših igrača su veće. Nadam se da ćemo i ostati na tom nivou, zaključio je.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.