Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ljubica Bezjak i Ivan Dračar pobjednici Molo longo trka

15.04.2017.

12:47

Autor: Ivan Ribarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Velika završnica 21. izdanja utrke "Homo si teć" očekuje nas iduće nedjelje kada je u središtu Rijeke na rasporedu sedam utrka u kojima će sudjelovati više od deset tisuća trkača. Prijave za te utrke vrše se do petka na stranici www.rijeka.run.

Nakon prošlotjedne utrke po Trsatkim stubama, Molo longo trkom nastavljeno je 21. izdanje najveće ulične sportske utrke "Homo si teć". Tako je najpoznatija riječka šetnica ponovno postala staza za utrku. Ravna staza uz more s prekrasnim pogledom na cijeli grad na jedno se jutro pretvorila u zahtjevnu šest kilometarsku utrku za žene i muškarce. 

Unatoč lošem vremenu i jakoj kiši koja je padala za vrijeme obje utrke, na startu se ukupno okupilo više od 170 trkača i trkačica svih dobnih skupina. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila pobjednica prošlotjedne utrke "539 skok" Senjanka Ljubica Bezjak.

U muškoj utrci s vremenom ispod dvadeset minuta što je i novi rekord staze, slavio je član atletskog kluba Kvarner Ivan Dračar. Ovo je treća godina da nastupam na ovoj utrci i evo napokon sam došao i do prve pobjede čime mi se ostvario san, rekao je pobjednik Molo longo trka.

Velika završnica 21. izdanja utrke "Homo si teć" očekuje nas iduće nedjelje kada je u središtu Rijeke na rasporedu sedam utrka u kojima će sudjelovati više od deset tisuća trkača. Prijave za polumaraton, maraton, utrku štafeta i Desetku otvorene su do petka 14. travnja u ponoć na www.rijeka.run.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.