Hrvatski radio

Radio Rijeka

Luciano Sušanj dobitnik nagrade "Franjo Bučar" za životno djelo

13.12.2016.

13:43

Autor: Neva Funčić, Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Državnu nagradu za sport "Franjo Bučar", kao najviše priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja za razvoj sporta u RH, ove godine su kao nagradu za životno djelo dobili Luciano Sušanj, Jelica Pavličić Štefančić i posthumno dr. Ivo Vidović.

Svečana dodjela Državne nagrade za sport "Franjo Bučar" za 2016. godinu održat će se 16. siječnja 2017., u 12 sati u velikoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja, a nagrade će uručiti državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić i predsjednik Odbora za dodjelu nagrade Damir Knjaz

Predsjednik Atletskoga kluba "Kvarner", Luciano Sušanj, dobitnik je ovogodišnje državne nagrade za sport "Franjo Bučar" za životno djelo. Kao atletičar, Sušanj je 1974. na Europskom prvenstvu u Rimu osvojio zlatno odličje u utrci na 800 metara, a cijeli je svoj život posvetio sportu, posebno atletici.

Uz Sušnja, nagradu za životno djelo dobili su i Jelica Pavličić Štefančić i posthumno dr. Ivo Vidović. Odbor za dodjelu državne nagrade za sport "Franjo Bučar", uz tri nagrade za životno djelo, odlučio je da 12 godišnjih nagrada "Franjo Bučar" u 2016. godini dobiju Zoran VeselinovićMaro JokovićAndro BušljeBono BošnjakMarija AnzulovićVeselin ĐuhoSanja JovanovićGoran ČolakVelimir ŠandorMirela Šikoronja IvančinDanial Temim i Hrvatska ženska stolnoteniska ekipa.

Do ove godine nagrade su se tradicionalno uručivale svakog 25. studenoga, kao spomen na dan rođenja oca našeg olimpizma Franje Bučara, koji se rodio 1866. godine u Zagrebu, i kojemu je 150. obljetnica rođenja ove godine na taj dan obilježena prigodnom izložbom u Hrvatskom športskom muzeju.

Sušanj je u subotu navratio na Kafe i razgovor, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.