Hrvatski radio

Radio Rijeka

Maria Vlacich jedina Hrvatica na talijanskih zimskih 100 milja

09.01.2020.

12:01

Autor: HRT - Radio Rijeka

Maria Vlacich na cilju utrke (Foto: Torpedo Runners)

Maria Vlacich na cilju utrke (Foto: Torpedo Runners)

Foto: - / -

Članica riječkih Torpedo Runnersa je na Ultra trailu La corsa della Bora postala prvom članicom tima s istrčanih 100 milja. Osim nje, to je do sada učinio tek Slaven Krklješ 2018. godine na utrci Velebitom gdje je osvojio četvrto mjesto.

Jedan dan, 15 sati, 35 minuta i 50 sekundi bilo je potrebno Mariji Vlacich za njezinih prvih pretrčanih 100 milja.

Ultra trail utrka La corsa della Bora startala je u subotu 4. siječnja u 5 sati. Osim duljinom od 168,3 km te ukupnom visinskom razlikom od 7.110 metara, sudionicima je postavila i dodatni izazov vjetrovitim i za siječanj očekivano hladnim vremenom. 

Start i cilj utrke bio je kod Visogliana pored Trsta, a na 100 milja dugu avanturu krenulo je 13 žena i 80 muškaraca iz 16 zemalja Europe, Kanade i Japana. Vlacich i Ares Brusić iz zagrebačkog Triatlon kluba Swibir bili su jedini hrvatski predstavnici, a Brusić utrku nije završio. U cilj je utrčalo šest žena i 59 muškaraca.

Ovogodišnji pobjednik u muškoj kategoriji je Mattia Bernardi s vremenom 23 sata, 55 min i 45 sekundi, dok je među ženama najbrža bila Elena Di Vittorio s vremenom 1 dan, 9 sati, 4 minute i 40 sekundi.

"Do sredine svibnja nikad nisam razmišljala o sudjelovanju na dugim utrkama. A onda sam dobila e-mail s pitanjem: 'Još niste trčali na 100 milja?' i prijavnicom. Prijavila sam se, a kad je nakon dva mjeseca došao odgovor da sam između 150 prijavljenih među osam odabranih za besplatnu kotizaciju, više nije bilo povratka", govori Maria Vlacich koja je u okviru Corse della Bora već dva puta sudjelovala na utrci dugoj 21 km.

Na La corsa della Bora sastoji trči se i S1 Sprint, S1 Half, S1 Trail te S1 Ipertrail. Na utrci S1 Half od Trsta do Visogliana nastupio je član SRU Torpedo Runners Marko Grgačević, koji je utrku završio za dva sata, 47 minuta i 45 sekundi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.