Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mateo Franković: "Još je bolova u nogama, naročito od Biokova i Učke!"

26.04.2018.

15:53

Autor: Albert Petrović

Biciklistički uspon na Biokovo - Tour of Croatia 2018. (Foto: Ivo Čagalj / Pixsell)

Biciklistički uspon na Biokovo - Tour of Croatia 2018. (Foto: Ivo Čagalj / Pixsell)

Foto: - / -

Upoznajte Matea Frankovića, jednog od tri mlada Riječana koji su sudjelovali na nedavno završenoj biciklističkoj utrci Tour of Croatia. Uz Josipa Rumca i Emanuela Kišerlovskog (Robertovog brata), Mateo je uzdanica Meridiana Kamena - kluba koji je od 19 klubova na utrci zauzeo sedmo mjesto.

Mateo Franković (privatna fotografija)

"Još je bolova u nogama", kaže, "naročito od Biokova i Učke, iako nema turističkih staza na Touru. Sve su zahtjevne, pa često dođe do krize, kad misliš da ćeš odustati. Međutim, kad to prebrodiš, dalje ide lakše", govori Mateo Franković.

Poput svih klinaca, bicikl je počeo voziti po dvorištu, pa do igrališta, ali onda se dogodila ljubav i, kako kaže, mamu je zamolio da ga upiše u klub. Ta ljubav traje i danas jer bez toga nema ni uspjeha u sportu.

Od bicilističkih asova posebno cijeni Alberta Contadora zbog posebnog stila i taktike: "Contador je brdski vozač, divim se njegovoj snazi", kaže Mateo. Iako mlad, ima već dosta utrka u nogama, pa tako i dvotjedni nastup u Kini. Poslušajte razgovor s Albertom Petrovićem:

-img_20180221_180228_252.jpg

-img_20180221_180228_252.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.