Hrvatski radio

Radio Rijeka

Među najboljima u speed badmintonu i dva mlada Pešekana

14.12.2015.

10:06

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvenstvo Hrvatske u speed badmintonu održano je u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji, a nastupilo je 47 igrača, među njima i najbolji na svjetskoj rang listi u toj disciplini. Domaćini SBK Pešekani imaju prvaka Hrvatske u dvije kategorije.

Prvaci Hrvatske: U12 mix: Lorena Tomečak SBK Zagreb; U14 djevojčice: Gala Zukić SBK Pešekani; U18 dječaci: Mateo Šepić SBK Pešekani; Open žene: Paula Barković SBK Zagreb; +35 žene: Tatjana Zrnić HSBT; +50 muškarci: Zdenko Mihetec HSBT; +40 muškarci: Damir Ilić SBK Sušak; Open: Dasen Jardas SBK Sušak; Open parovi: Ivor Ilić / Dasen Jardas SBK Sušak; Mix parovi: Paula Barković / Robert Kopun SBK Zagreb.

Drugo prvenstvo Hrvatske u speed badmintonu okupilo je najbolje što Hrvatska u ovom sportu trenutno nudi i ponudilo atraktivne dvoboje.

Nastupilo je 47 igrača u osam pojedinačnih kategorija te deset parova u kategorijama mix i open parova. Odigrano je 98 mečeva na sedam terena. Od najmlađeg, devetogodišnjeg Tome Petaka iz Zagreba, svi igrači su prikazanim znanjem i vještinama doprinijeli uspjehu manifestacije.

Za domaćine Pešekane je nastupilo četrnaest igrača, a najveća zvijezda bila je trinaestogodišnja lovranka Gala Zukić koja je izvrsnim nastupima u kategoriji U14 djevojčice i mix parovi, sa Zdravkom Škaricom, osvojila prvo mjesto u U14 te drugo mjesto u parovima. Posebne pohvale zaslužuje Galin nastup u pojedinačnoj konkurenciji u kojoj je, iako je bila postavljena tek za 4. nositeljicu, hrabrim i koncentriranim nastupima uspjela osvojiti naslov državne prvakinje za 2015. godinu. Važno je napomenuti da su u Galinoj konkurenciji nastupile čak četiri igračice rangiranih među prvih deset na svjetskoj rang listi.

Drugi zlatni Pešekan na turniru bio je Mateo Šepić, četrnaestogodišnjak iz Rukavca je u kategoriji dječaka do 18 godina pomeo konkurenciju i okitio se još jednim naslovom u karijeri.

Za Pešekane je ovo bio i posljednji nastup u ovoj godini. Sljedeća sezona počinje u veljači na međunarodnom turniru u slovenskom Podčetrtku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.