Hrvatski radio

Radio Rijeka

Međunarodni plivački miting "Victoria - Primorje"

09.02.2017.

12:26

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Plivači su prepoznali kvalitetu turnira i svake ih je godine sve više i više. Prve godine, 2008,. Sudjelovalo je 250 plivačica i plivača, a ove njih čak 540 i ovo je danas jedan od najjačih mitinga u regiji, najavio je Dimitar Bobev.

Na devetom izdanju mitinga nastupit će 540 plivačica i plivača iz 54  kluba iz čak osam zemalja. Među njima i mnoga poznata imena poput osvajačice europskih i svjetskih odličja Anje Klinar ili europskog juniorskog prvaka Alessandra Miressija. Bit će tu i najbolji hrvatski plivači poput Saše Gerbeca, Mislava Severa i Sanje Jovanović. Snažna konkurencija.

Ovaj je miting u posljednje tri godine pronašao mjesto u europskom kalendaru. Plivači su prepoznali kvalitetu turnira i svake ih je godine sve više i više. Prve godine, 2008,. Sudjelovalo je 250 plivačica i plivača, a ove njih čak 540 i ovo je danas jedan od najjačih mitinga u regiji. Velika je ovo prilika za naše plivače, da dokažu svoju vrijednost jer konkurencija je jaka. Hrvatski plivački savez odlučio je da će se na ovom mitingu plivati norme za europsko i svjetsko juniorsko prvenstvo te za Europske igre mladih. Od naših plivača, kandidati za norme su Marin Ercegović, Noa Kovačić, Ana Juričić, Marija Maduna i Antonio Rajković. Oni su kandidati za nastup na europskom i svjetskom juniorskom prvenstvu. Vjerujem da su pripreme napravljene tako da će na ovom mitingu isplivati svoje najbolje rezultate i isplivati norme, rekao je trener u Plivačkom klubu Primorje Dimitar Bobev.

Bit će ovo jedno od posljednjih natjecanja na kojem će nastupiti Sanja Jovanović, barem se tako moglo zaključiti iz njenih riječi.

Pa, ja bih tako nekako rekla. Ulazim u 31. godinu života i iako nisu to neke godine , treba se okrenuti drugom životu. Prioritet mi je završiti fakultet i polako se uključivati u sustav rada ovdje u klubu. Voljela bih završiti ovu sezonu i priključiti se radu u klubu. Ali ne bih sada o tome govorila, zadržimo se još malo u vodi. O tome što će biti nakon završetka karijere razgovarat ćemo drugom prilikom, kada za to dođe vrijeme. Ovaj miting lijepa je prilika za roditelje da dovedu svoju djecu, da ih upoznaju s plivanjem, da se mogu razvijati u zdravom sportskom duhu, a dobro je i za klub. Primorje je dalo mnoge velike plivače, osvajače brojnih odličja, među tom djecom nalaze se njihovi nasljednici. I zato, neka dođu ovaj vikend na Kantridu, rekla je Jovanović.

Prve utrke na rasporedu su u subotu u 9 sati,a svečano otvaranje počinje u 16:45.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.