Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mišković: Kantridu ćemo graditi, a večeras ste mi dali novu energiju!

06.06.2016.

22:59

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Meni je cilj da budemo ponosni i da napravimo Kantridu. Ovo ostalo što želimo graditi je popratni dio iz kojeg će se financirati održavanje stadiona. Koliko će nam vremena trebati, to ćemo vidjeti, ali završit ćemo je sigurno, rekao je između ostalog Mišković.

Više od dvije tisuće navijača okupilo se na zapadnoj tribini stadiona na Rujevici. Nitko nije znao što očekivati od skupa kakav hrvatski navijači, ali i šire, nikada nisu imali prilike doživjeti. U podnožju tribine poredala se kompletna klupska uprava predvođena predsjednikom Damirom Miškovićem te ojačana riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom. Počelo je analizom svega napravljenog u protekle četiri godine. Nabrojio je Mišković prekidan čestim glasnim pljeskom s tribina brojne uspjehe, ostvarene ciljeve, priznao pogreške, ali se i krenuo prema budućnosti.

Rijeka ne može ići naprijed ako nema potporu navijača. Zato sam večeras želio svima vama prikazati što smo i kako radili ovih godina. Hoćemo  li biti prvi, drugi ili peti, nevažno je. Važno je da klub ide naprijed. Infrastrukturu imamo, dio smo napravili, ostao nam je drugi dio. Tu će trebati malo vremena. Ja bih bio najsretniji da je Kantrida već gotova. Garantiram da ćemo Kantridu završiti. Sad, koliko će nam vremena trebati, to ćemo vidjeti, ali završit ćemo je sigurno, rekao je na samom početku o temi koja navijače najviše zanima Mišković, čije su riječi popraćene burnim pljeskom.

Bocne me ponekad kad pričaju da smo došli u Rijeku da bi nam dali luke i marine. Mi smo tu zbog nogometa, došao sam pomoći Rijeci koliko mogu i zauzvrat ne tražim ništa. Meni je cilj da budemo ponosni i da napravimo Kantridu. Ovo ostalo što želimo graditi je popratni dio iz kojeg će se financirati održavanje stadiona. Imamo primjera da puno sportskih objekata koji su napravljeni sada propadaju. E to se nama neće dogoditi. Do sada smo uložili oko 60 milijuna eura, a ukupno će biti uloženo milijardu kuna. Nadam se da će za dvije godine svi papiri biti gotovi i da ćemo udariti prvi kamp. Ali neću više o rokovima, dat ćemo sve od sebe da bude što prije, dodao je Mišković.

O proceduri ishodovanja svih dozvola govorio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Što se nas tiče izgradnja stadiona može početi sutra, odnosno čim bude gotova građevinska dozvola. To ne ovisi o gradu. Logično je da Mišković i ulagači moraju imati garanciju da će se taj stadion moći održavati. Održavanje stare Kantride koštalo je 15 milijuna kuna godišnje. Potrebno je stvoriti uvjete da se tamo mogu napraviti hotel i dodatni sadržaji, a to će biti gotovo do kraja godine, rekao je Obersnel.

Pljeskom i skandiranjem pozdravljen je Matjaž Kek. Kratko se osvrnuo na rezultate prošle sezone.

U ime stručnog stožera i igrača veliko vam hvala. Toliko ste nas puta nosili. Nažalost, nekoliko puta smo vas razočarali. Još jednom se u svoje ime ispričavam za debakl i blamažu u Koprivnici, ali to je sastavni dio sporta. To je jedan od momenata koji bole i peče. Mi ćemo napraviti sve da Rijeka bude još bolja. To je cilj svih nas koji radimo za nas, vas i za sve skupa u ovom kraju, rekao je Kek.

Osvrnuo se potom Mišković i na proračun za iduću sezonu.

Ja ću pokušati kao i do sada osigurati solidan proračun, kako bi klub bio pri vrhu hrvatskog nogometa. Želim biti realan i reći da je koji put lakše doći do nivoa na kojem smo sada, nego tu ostati ili ići naprijed. Razmišljam pozitivno, volim izazove i vjerujem da će nam jednog dana mnogi gledati u leđa. S našim proračunom u Serie B igraju momčadi oko sredine tablice. Mi s takvim proračunom igramo u Europa ligi i sami možda nismo svjesni koliki je to uspjeh. I ove godine ćemo pokušati nagraditi sve nas Europskom ligom, ali ako ne uspijemo nije tragedija. Klubovi koji imaju puno više novaca nego mi, imaju i veće šanse. Ali nećemo se predati. Ali ne bih želio da zbog dva ili tri slabija rezultata radimo tragediju. Pobijedili smo Stuttgart koji je tada imao proračun od 150 milijuna eura. Zašto to ne bi ponovili opet? Ali ako i ne uspijemo, opet dobro, rekao je Mišković te se osvrnuo i na domaće prvenstvo.

Prije tri godine smo rekli kako će doći vrijeme kada ćemo biti spremni napasti. Ove smo se godine približili i da nije bilo onih par vratnica i promašenih kaznenih udaraca.… Napali smo, bili smo blizu do kraja i ja sam zadovoljan. Mislim da smo puno naučili, bilo je to odgajanje svih nas. Osjetili smo pritisak koji do sada nismo osjetili. Sigurno će nam druge godine biti lakše, kazao je Mišković.

Uslijedila su pitanja navijača, a očito zadovoljni odgovorima dvosatnu su prezentaciju navijači završili pjevanjem navijačkih pjesama. Na samome kraju, vidno dirnuti Mišković okupljenima je poručio:

Večeras ste mi dali novu energiju. Hvala vam svima!”

U nastavku poslušajte pitanja navijača i odgovore.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.