Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mišković: Nećemo dovoditi igrače od "milijun" Eura

17.05.2013.

13:49

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sigurno neću klub dovesti na rub bankrota zato što netko želi da dovedemo vrhunskog igrača za milijun Eura, rekao je Mišković

Sredina svibnja, iako je prvenstvo još uvijek u tijeku, vrijeme je kada se pozornost javnosti okreće ljetnom prijelaznom roku. U riječkom prvoligašu su pak usredotočeni prema dvjema utakmicama koje mogu donijeti, nakon četiri sušne sezone, izlazak na europsku scenu. U nedostatku pouzdanih informacija dalo se oduška licitiranju imenima potencijalnih pojačanja, njihovim plaćama i odštetama. Istina je sasvim drugačija, kaže predsjednik kluba Damir Mišković.

Pretjeruje se. Iznosi nisu ni približni onima koji se pojavljuju u javnosti. Ti su iznosi manji nego što neki žele prikazati i time podići cijenu pojedinim igračima. Ja ne kažem da oni te novce ne zaslužuju, ali mi ćemo raditi u okvirima proračuna koji smo usvojili. Sigurno neću klub dovesti na rub bankrota zato što netko želi da  dovedemo vrhunskog igrača za "milijun Eura". Radije ću toliko novce investirati u omladinski pogon, nego dovesti tako skupog igrača. Govorim o današnjem trenutku, o situaciji u kojoj jesmo. To su sve za sada nerealni iznosi, rekao je Mišković.

Anas Sharbini dio je jedne druge priče. Razgovori koji su započeli još ove zime, nastavljeni su jučer s velikim izgledima za konačnu realizaciju.

Anas je unutar klupskih financijskih okvira. To smo dogovorili još na zimu. Time smo zadovoljni i mi i on. Naći ćemo se danas ili sutra, privesti razgovore kraju i potpisati ugovor. Tek kad potpišemo moći ćemo reći da je sve gotovo. Zapravo je stvar vrlo jednostavna, bude li se druga strana držala dogovora od ove zime, što se mene tiče - gotovo je, završio je Mišković.

Svojim tijekom idu i pripreme za izgradnju kampa na Rujevici te novog stadiona. Kao još jedan korak ka konačnoj realizaciji, na Kantridi je održan sastanak između predstavnika kluba i Grada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.