Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mišković: Preuzimam odgovornost na sebe

23.07.2015.

23:32

Autor: Iz Aberdeena Korado Vujnović i Robert Ferlin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Preuzimam odgovornost na sebe. Nisu krivi ni Kek ni Juričić, ja sam kao čelni čovjek kluba želio da u završnici prošle sezone igramo s najboljim igračima i najjačom postavom. Pokazalo se da je to bila greška, rekao je Damir Mišković.

Nogometaši Rijeke oprostili su se od Europske lige. Nakon dvije godine igranja u grupnoj fazi, Bijeli su pali već na prvoj prepreci. S ukupnih 5:2 bolji je bio škotski Aberdeen, koji se vratio nakon 0:2 i ugasio svaku nadu Rijeke u mogući preokret.

Čestitam domaćinima na prolasku dalje, bili su bolji u dvije utakmice. Mi smo u jednom trenutku došli blizu željenog cilja, a onda smo naivno primili pogodak. Tada smo morali više riskirati, pa smo na kraju primili i drugi gol, kratak je bio trener Rijeke Matjaž Kek na „pressici“ nakon utakmice.

S druge strane, strateg Aberdeena Derek McInnes imao je puno razloga za zadovoljstvo.

Zabili smo pet golova velikoj momčadi. Znali smo da moramo postići pogodak za prolaz i to se dogodilo u najboljem trenutku za nas. Sretni smo zbog prolaza, rekao je McInnes.

Odgovornost za rani oproštaj od Europe na sebe je preuzeo predsjednik riječkog prvoligaša Damir Mišković.

Preuzimam odgovornost na sebe. Nisu krivi ni Kek ni Juričić, ja sam kao čelni čovjek kluba želio da u završnici prošle sezone igramo s najboljim igračima i najjačom postavom. Pokazalo se da je to bila greška. Takva greška se sigurno u budućnosti neće ponoviti. Možda smo previše neke stvari shvatili sentimentalno, ali ovo je nogomet i neke se stvari trebaju rješavati bez sentimentalnosti. Previše se mi svi koji put obaziremo na neka govorkanja. Imali smo igrača koji su prošle godine dosta bili na klupi, manje igrali, a kvalitetni su igrači. Sigurno nam se neće ponoviti da ne pustimo na odmor igrače koji su odigrali veći dio prvenstva, ako budemo imali toliku bodovnu razliku. Danas se pokazalo da je to bilo to. To nije nikakva isprika, ali jasno je da igrače koji put treba odmoriti, rekao je Mišković.

Iz igračkog kuta susret je prokomentirao veznjak Bijelih Filip Bradarić.

Mi smo vjerovali da možemo. Nismo došli ovdje na izlet nego s ciljem da prođemo dalje, da pobijedimo. No, na poluvremenu je bilo 0:0. Imali smo inicijativ. U poluvremenu smo svi vjerovali ako zabijemo jedan gol da imamo veliku šansu, jer smo vidjeli da se može. Eto, zabili smo ta dva gola, u tom smo trenutku osjećali da je to „to“ i da je došao taj trenutak koji smo čekali zadnjih sedam dana. Ali odmah u idućem napadu primili smo gol i to nas je nakon te euforije spustilo na zemlju. Nažalost, primili smo odmah i drugi i snovi su pali u vodu, zaključio je Bradarić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.