Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mladi biatlonac Matija Legović u Brod Moravice donosi svjetsko srebro i broncu

15.03.2023.

16:37

Autor: Neva Funčić

Srebrni Matija Legović

Srebrni Matija Legović

Foto: - / HOO / Facebook

Izniman sportski uspjeh na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Kazahstanu postigao je mladi hrvatski biatlonac Matija Legović, osvojivši brončano i srebrno odličje u utrkama na 7,5 te 12,5 kilometara. Njegovi sumještani u općini Brod Moravice mu u srijedu 15. ožujka u 17 sati pripremaju svečani doček.

Iz Kazahstana do Zagreba je Matija Legović putovao čak 33 sata, zajedno s kolegom Filipom Crnićem, trenerima Dejanom Brajdićem i Boštjanom Lekanom te serviserom Alenom Abramovićem


Letjeli su avionom do Frankfurta te se potom do Hrvatske vozili kombijem, no Legović kaže da još ima dobre energije za doček koji se sprema doma u Brod Moravicama.


17-godišnji Matija je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u kazahstanskom Ščučinsku nakon bronce u disciplini pojedinačno na 12,5 kilometara, osvojio i drugu medalju. U disciplini sprint 7,5 km bio je drugi, a srebro je osvojio s dvije promašene mete. Po jednu je promašio u ležećem i stojećem stavu, a na koncu je imao 6,5 sekundi zaostatka iza Norvežanina Kaspera Kalkenberga koji je imao tri promašaja. Konkurencija je bila jaka, a utrka teška, priča Legović te dodaje da se srebru nije nadao.


Drugi su zeznuli i meni prepustili medalju, smije se i najavljuje malo odmora, pa učenje za školske ispite. Prije toga nastupit će u nedjelju 19. ožujka na Memorijalu mira u Mrkoplju. 


U programu Radio Rijeke, mladi goranski nordijac ispričao je i gdje i kako trenira, kada uči i što planira. Poslušajte razgovor:

Mladi biatlonac Matija Legović o najnovijem uspjehu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.