Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mladi ofenzivni igrač blizu Kantride?

11.07.2015.

22:19

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječ je o 22-godišnjem Juriju Cisottiju, ofenzivnom igraču talijanskog drugoligaša Spezije, koji može igrati na nekoliko pozicija, između ostalog i onoj središnjeg napadača.

Nakon dolaska nekolicine iskusnih i provjerenih igrača posljednjih mjeseci, među kojima neki poput Romana Bezjaka imaju iskustva igranja i u Ligi prvaka, na Kantridi, prema svemu sudeći, nastavljaju praksu dovođenja mladih potentnih igrača. Prema neslužbenim informacijama s Apeninskog poluotoka, vrlo blizu dolaska podno stijena je 22-godišnji Juri Cisotti.

Riječ je o ofenzivnom igraču koji može igrati na nekoliko pozicija, između ostalih i na onoj središnjeg napadača. Cisotti je prošle godine iz Chieva došao na posudbu u Speziju za koju je odigrao 22 utakmice. Ovoga ljeta interes za njegovim uslugama iskazali su Latina Calcio, gdje je već proveo jednu sezonu na posudbi i to u vidu nove posudbe te  Bologna, koja ga je željela dovesti u svoje redove otkupom ugovora.

No u Speziji će iskoristiti pravo prvootkupa ugovora pa bi Cisotti karijeru mogao nastaviti na Kantridi na posudbi. Vjerojatno je kod mladog Friulana rođenog u okolici Udina važnu ulogu pri izboru destinacije za nastavak karijere odigrao i zov europskih nastupa s ove strane Jadrana. Hoće li do realizacije posudbe i doći, moglo bi biti poznato za koji dan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.