Hrvatski radio

Radio Rijeka

Močinićev odlazak u Rapid pred realizacijom?

16.07.2016.

22:17

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prema svemu sudeći večerašnji ogled u Parku mladeži protiv Splita posljednji je Ivana Močinića u bijelom dresu. Rijeka i bečki Rapid postigli su dogovor koji bi tijekom slijedećih par dana trebao biti i realiziran.

Pregovori između Rijeke i Rapida koji se vode već neko vrijeme, prema svemu sudeći, privedeni su kraju. Ivan Močinić, prema još uvijek neslužbenim informacijama, napušta Rujevicu i karijeru će nastaviti u bečkom klubu. Ponudu austrijske momčadi od milijun i pol eura u riječkom su prvoligašu prije nekoliko dana odbili. No želja za dovođenjem riječkog veznjaka na Allianz stadion bila je jaka, pa su na kraju u Beču pristali na riječke uvjete. Na Rujevici će, prema neslužbenim informacijama, na ime odštete zaraditi malo više od dva milijuna eura, a zajedno s bonusima ukupna zarada može premašiti i dva i pol milijuna eura. 

Močiniću bi se uskoro na izlaznim vratima mogao priključiti i Mate Maleš pa nije isključeno da je večerašnjim ogledom u Splitu zaključio svoju riječku epizodu. Ponuda ima, želju za odlaskom i rješavanjem egzistencije teško je potisnuti i pitanje je samo odabira konačne destinacije. Na Rujevici se sada okreću dolaznim transferima. U planu je dovođenje dvojice veznih igrača, jednog mlađeg te jednog iskusnijeg.

Dodajmo ovome kako je  Marin Tomasov svakim danom sve udaljeniji od odlaska u saudijski Al Nassr. Ne treba iznenaditi ostane li na Rujevici barem do zime. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.