Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Bazenima Kantrida počinje nikad brojnije prvenstvo u skokovima u vodu

03.07.2019.

14:49

Autor: Albert Petrović

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Na Bazenima Kantrida od sutra do nedjelje održava se Otvoreno ljetno prvenstvo u skokovima u vodu za kadete i juniore. To je osmo i ujedno najbrojnije natjecanje dosad koje će okupiti 250 skakača iz 14 zemalja, a među 7 hrvatskih klubova bit će i riječko "Primorje 2010".

Trener Andrija Crnić i istaknuta članica kluba Dolores Šuša otkrili su nam manje poznate detalje. Klub postoji od 2010. godine, a radom je počeo 2011., kad je dovršen bazen za skokove na Kantridi, kaže trener Crnić. "Budući da se skakati počinje čim se nauči plivati, u klubu imamo i one najmlađe od pet, šest godina, ali i veteransku sekciju -pedesetogodišnjake i šezdesetogodišnjake, što praktički znači da se svi građani mogu uključiti", kaže Crnić.

"Što se tiče ovog takmičenja, po broju sudionika premašili smo sva očekivanja, konkurencija je jaka, najjači su Britanci i Nijemci, ali mi ćemo se "potući" s njima i napraviti najbolje što možemo. Inače, u Hrvatskoj ima odličnih skakača - na nedavnom europskom prvenstvu ulazili su u finala i borili se za medalje do zadnjeg skoka, tako da tu imamo sjajnu budućost", istaknuo je trener.

Jedna od tih sjajnih mladih nada je riječka gimnazijalka Dolores Šuša kojoj nedostaje nekoliko bodova za ulazak u reprezentaciju, a trener je siguran da će to u idućih nekoliko godina ostvariti. "Čula sam od prijateljice za ovaj klub, došla i ostala. Tu sam već šest godina, bila sam na većini ovih natjecanja i imam dobre rezultate. Ako računamo i vijke, imamo pet vrsta skokova i uvijek se može naučiti nešto novo, uvijek se može napredovati, zato mi se ovaj sport toliko sviđa. Ima i straha, naravno, pogotovo kad se uči novi skok, ali uvijek se ide postupno, prema mogućnostima, tako da se sve može. A kad sam na plaži, ne volim se baš hvaliti vještinom. Osim toga, naučeni smo skakati u dubinu, a ne u plićak pa je to potpuno druga stvar", ispričala nam je Dolores. Poslušajte:

Otvoreno ljetno prvenstvo u skokovima na Bazenima Kantrida, pripremio Albert Pertović

Dolores Šuša i Andrija Crnić (Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka)

Dolores Šuša i Andrija Crnić (Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.