Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Europskom juniorskom prvenstvu u Poljskoj naše snage ostvarile rekorde

02.07.2022.

12:23

Autor: Vedrana Lisica Pavlović

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Slavko Midzor / Pixsell

Na prošlotjednom  Europskom juniorskom prvenstvu u plivanju perajama održanom u Poljskoj članice hrvatske juniorske reprezantacije isplivale su svoje osobne rekorde, ali i državne mlađe juniorske i juniorske a najzapaženiji rezultat ostvaren je u štafeti 4×200 mono.

Članice fužinarskog SRD Viševica, Petra Tomac i Anika Kauzlarić ostvarile su osobne i državne rekorde na prošli tjedan održanom Europskom juniorskom prvenstvu u plivanju perajama u Poljskoj. Petra i Anika u Poljskoj su nastupale u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske koju su još činili Tina Marčelja i Lana Kruljac iz Rijeke, Dora Geršak iz Zagreba te Viktor Lovreković iz Koprivnice.


Svi hrvatski reprezentativci su na prvenstvu isplivali svoje osobne rekorde, ali i državne mlađe juniorske i juniorske a najzapaženiji rezultat ostvaren je u štafeti 4×200 mono. 


Štafeta u sastavu Petra Tomac, Anika Kauzlarić, Tina Marčelja i Lana Kruljac ušla je u finale s vremenom 6:51:50 da bi u završnici popravile vrijeme za 7 sekundi i postavile novi juniorski i seniorski rekord s vremenom 6:44:15 i time osvojile 5. mjesto u Europi.


U jutrošnjoj emisiji Kaf'e naša je Vedrana Lisica Pavlović tim dobrim povodom razgovarala s trima uspješnim damama. Poslušajte što su joj rekle Tina Marčelja, Anika Kauzlarić i Petra Tomac:

Kaf'e: Tina Marčelja, Petra Tomac i Anika Kauzlarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.