Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Kantridi održana 17. Olimpijada dječjih vrtića

05.05.2018.

11:11

Autor: Ivan Ribarić

Olimpijada dječjih vrtića (Foto: Ivan Ribarić)

Olimpijada dječjih vrtića (Foto: Ivan Ribarić)

Foto: - / -

Ovo je jedan od najveselijih festivala u našem gradu. Sudjeluje 480 djece predškolske dobi iz četiri riječka vrtića. To su Sušak, Maestral, Potok i privatni vrtić Mali princ, kaže koordinatorica Olimpijade dječjih vrtića Sandra Krmek.

U organizaciji Riječkog sportskog saveza i Dječjeg vrtića Rijeka te pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, na Stadionu Kantrida održan je 17. po redu Olimpijski festival dječjih vrtića grada Rijeke. Sad već tradicionalno natjecanje započelo je paljenjem olimpijskoga plamena te izricanjem zakletvi, a nastavilo nadmetanjem u 6 disciplina. Čak 480 djece predškolske dobi natjecalo se u trčanju na 50 metara, štafeti 4x25 metara, bacanju loptice u dalj, skoku u dalj, potezanju konopa te malom nogometu.

Sudjelovalo je ukupno 12 ekipa od čega njih 11 dolazi iz dječjih vrtića grada Rijeke, dok je jedna ekipa privatnog vrtića Mali princ. Ostalih 11 ekipa dolazi iz riječkih vrtića Sušak, Maestral i Potok. Pobjednik gradskog natjecanja dobit će priliku natjecati se na županijskom natjecanju koje će se 19. svibnja održati u Munama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.