Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Kantridu stigla "čestitka" iz UEFA-e

06.09.2013.

17:22

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog neprimjerenog ponašanja dijela navijača na kvalifikacijskim utakmicama Europa lige protiv Prestatyn Towna i Žiline, riječki je prvoligaš odlukom Disciplinskog tijela UEFA-e kažnjen ukupnim iznosom od 40.000 eura.

I dok je inspekcija UEFA-e koja je u srijedu boravila u Rijeci pokazala veliku dozu razumijevanja za nedostatke stadiona na Kantridi, disciplinska komisija krovne europske nogometne federacije nije imala milosti. Riječkom je prvoligašu danas iz Nyona pristigla "čestitka" vrijedna 40 000 Eura. Tim povodom oglasio se klub. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

U očekivanju dobrih vijesti i konačnog odobrenja UEFA-e za igranjem utakmica Europske lige na Kantridi, iz Nyona je na klupsku adresu stigao i jedan manje dobar, ali i očekivan dopis. HNK Rijeka je, naime, poradi neprimjerenog ponašanja nekolicine navijača, točnije zbog aktiviranja dimnih bombi i bengalki, vrijeđanja UEFA-e i HNS-a te utrčavanja u teren grupe navijača i fotoreportera, kažnjena ukupnim iznosom od 40.000 eura!

Imajući na umu da nas nemala kazna očekuje i za aktiviranje bengalki na utakmicama sa Stuttgartom, apeliramo na sve naše navijače da nas nastave podržavati u skladu s jasnim pravilima sportskog ponašanja na europskim nogometnim travnjacima. Valja napomenuti da je iznos koji zbog navedenih izgreda moramo uplatiti u UEFA-inu blagajnu mogao biti puno produktivnije utrošen u rad škole nogometa ili smo za taj iznos mogli značajno unaprijediti program ili komfor gledatelja na stadionu, izjavila je Marina Vela, administrativna direktorica HNK Rijeka.

Također, obzirom da silnim naporima u pripremi stadiona Kantrida nastojimo osigurati odobrenje UEFA-inih tijela za igranjem domaćih utakmica Europa lige kod kuće u Rijeci, ovakvi nam izgredi mogu samo umanjiti šanse i udaljiti nas od zajedničkog projekta stvaranja respektabilnog kluba, ne samo u hrvatskim, već i u europskim okvirima. Visoke standarde u promicanju nenasilja i sportskog navijanja, postavljene između ostalog i uspješnom i prepoznatom kampanjom Zajedno smo Rijeka, svakako ćemo nastojati održati i nadmašiti i ove sezone. Nadamo se i vjerujemo u svesrdnu podršku svih naših navijača u tim nastojanjima.

Uprava HNK Rijeka

Do iznosa od 40 000 € u UEFA-i su došli povećavajući za svaki slijedeći prekršaj početnu kaznu od 5 000 €. Vođeni tom računicom, na Kantridi očekuju kako će se ukupni iznos popeti i do 100 000 Eura. Naravno kada UEFA "obračuna" obje utakmice sa Stuttgartom. Ostaje žal što će taj novac na kraju završiti u blagajni organizacije koja je navijačima trn u oku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.