Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na krčkoj rivi održan atletski miting u disciplini skok s motkom!

03.09.2022.

09:53

Autor: HRT - Radio Rijeka

JumpToKrk - Skoči na Krk!

JumpToKrk - Skoči na Krk!

Foto: - / AK Krk

Zadnjeg kolovoškog ljetnog dana, 31. 08., po prvi puta na hrvatskoj obali Jadrana održan je atletski miting u najatraktivnijoj disciplini za gledatelje- skok s motkom! Odličnoj posjećenosti doprinijela je i lokacija na samoj krčkoj rivi, sa zaletištem na Ribarskom mulu i strunjačom za doskok na središnjem prostoru ispred sunčanog sata.

Grad Krk po mnogo čemu prednjači, a najpoznatiji je kao turistička destinacija koja se brendira kao grad povijesti i kulture, a posljednjih godina sve više i aktivnog odmora, stvarajući uvjete i podržavajući brojne outdoor aktivnosti. Od ove godine, zasigurno ulazi na kartu Hrvatske i regije i kao grad- sporta.


Organizator, Atletski klub Krk, na najbolji je mogući način obilježio 15 godina svog aktivnog rada tijekom kojeg je dobio i prvog vrhunskog atletičara, Frana Bonifačića, hrvatskog prvaka u više disciplina, a danas aktualnog mlađeseniorskog rekordera Hrvatske u desetoboju. Kroz klub je u 15 godina prošlo više od 600 djevojčica i dječaka, a godišnje ima 100-110 aktivnih članova, najviše u najmlađim skupinama. Upravo je to i bio jedan od razloga da klub sa svog uobičajenog stadionskog ili dvoranskog treninga izađe na najprometniji dio krčke rive i predstavi svoj rad najširoj javnosti.


Već od 10 sati ujutro, jakom suncu usprkos, na postavljenom je zaletištu započela demonstracija skoka s motkom namijenjena popularizaciji sporta i atletike kod djece i mladih.


Odaziv je bio iznad očekivanja među posjetiteljima i gostima grada Krka te su se motivirana prisutna djeca, od mališana, već od nepunih 5 godina, pa do djevojčica i dječaka dobi do 12-13 godina, u pratnji i uz veliku podršku svojih obitelji, okušala u maloj školi skoka s motkom. Demonstraciju vježbi, primjerenih uzrastu, vodili su članovi AK Slavonija-Žito Osijek na čelu s Ivanom Horvatom, hrvatskim rekorderom u skoku s motkom, a u ime AK Krk pridružili su se trener Marko Srdoč i Fran Bonifačić.


Iako je promatraču moglo djelovati kao rekreativno-zabavni program, ovaj je miting imao svoju ozbiljn“ stranu, uz prisustvo službenih sudaca i delegata Atletskog saveza Hrvatske na certificiranom i potpuno regularnom skakalištu kako bi svi postignuti rezultati bili službeno priznati.


Natjecateljski je dio programa započeo u 17:00 sati sati s mješovitom muško-ženskom skupinom mladih nada dok su oni najbolji krenuli s prvim mrakom, u 20:00 sati. Od 5 prijavljenih djevojaka, najbolja je bila Lara Juriša iz AK Agram, Zagreb s preskočenih 3,77m. Drugo i treće mjesto osvojile su Slovenke Ula Bohorč s preskočenih 3,47 m te Neža Rigler s 2,87 m.


U međuvremenu je održano i službeno, ali opušteno, otvaranje mitinga. Ta je čast, ali i očigledno zadovoljstvo, pripalo krčkom gradonačelniku Dariju Vasiliću koji je izrazio svoje oduševljenje dosad viđenim i poželio svim natjecateljima puno uspjeha i odlične rezultate.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.