Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na snijegu uz more: Nejc Ferjan pobjednik Carnival Snowboard Sessiona

25.02.2019.

11:37

Autor: HRT - Radio Rijeka

Nejc Ferjan ukupni je pobjednik CSS-a (Foto: Karlo Čargonja / CSS)

Nejc Ferjan ukupni je pobjednik CSS-a (Foto: Karlo Čargonja / CSS)

Foto: - / -

Slovenac Nejc Ferjan još je jednu godinu zaredom ponio titulu najboljeg na 11. Carnival Snowboard Sessionu održanom u riječkoj luci, kao i ukupnog pobjednika riječkoga gradskog snowboard natjecanja i novosadskog City Jama, koji su se udružili kako bi zajedničkim snagama promicali snowboard u regiji.

Drugoplasirani je Slovenac Erik Harc, a trećeplasirani Austrijanac Konrad Sonne, koji je ujedno i vlasnik titule izvođača najboljeg trika na ovogodišnjem CSS-u. Najbolja među djevojkama bila je Austrijanka Mara Salmina.

Natjecatelji su posebno pohvalili stazu koja je ove godine imala čak pet railova (šipki za izvođenje trikova), zahvaljujući čemu su natjecatelji mogli raditi tehničke trikove, ali i tzv. public pleasere uvijek atraktivne gledateljima, a mnogi su iskoristili mogućnost da iskombiniraju više šipki. To je učinio Sonne, koji je izveo najbolji trik natjecanja transfer to frontboard.

Niz riječku stazu, jedinstvenu u svijetu zbog svoje blizine moru, jučer se spustilo 14 natjecatelja i četiri natjecateljice. Prekrasan dan privukao je brojnu publiku, a dječja staza brojne roditelje i djecu, koja su imala priliku prvi put stati na snowboard.

Natjecanje su sudili Vid Barić i Matic Zavodnik. Natjecateljima se bodovi s Carnival Snowboard Sessiona pribrajaju u ukupnom poretku na World Snowboard Touru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.