Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Zametu održano PH na ergometrima: Sinkovići nastavili svoju dominaciju

07.02.2021.

13:38

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Foto: Veslački klub Jadran Rijeka

Foto: Veslački klub Jadran Rijeka

Foto: - / -

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima Croatia Open Indoor održano je u Rijeci u Centru Zamet, a organizirano je pred praznim tribinama u suradnji s Veslačkim klubom Jadran i Hrvatskim veslačkim savezom.

Prvi put natjecanje je održano u posebnim epidemiološkim okolnostima zbog čega je broj sudionika morao biti ograničen. U dvorani nije bilo gledatelja, a najbolji rezultat ostvarila su braća Sinković. Njima je ovo prvenstvo korak na putu prema ovogodišnjim Olimpijskim igrama.

Najbolji rezultat ostvario je Martin Sinković koji je za samo dvije stotinke bio brži od svoga brata Valenta:

Brat i ja smo prvi i drugi, razlika je dvije stotinke, jako smo blizu i to mi je jako drago, uvijek je super tu u Rijeci na natjecanju, uvijek su nam te utrke jako blizu. Organizacija prefektna kao i svaki put, rekao je Martin Sinković.

Organizatori su do gotovo zadnjeg trenutka razmišljali o virtualnom izdanju prvenstva. Ipak, uspješno je održano uz poštivanje svih aktualnih epidemioloških mjera čime je zadovoljan i direktor utrke Andrej Smilović:

Natjecanje s reduciranim brojem natjecatelja, od 500-injak koje smo uspjeli imati ovdje zadnjih par godina, mi smo reducirali ovo natjecanje na 80 ponajboljih, rekao je Smilović.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.