Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:36 / 06.02.2019.

Autor: Vladimir Jurić

Nagrađeni najbolji sportaši PGŽ-a: Pejčić, Marotti, kuglačice i nogometaši

Enrico Marotti i Snježana Pejčić (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Enrico Marotti i Snježana Pejčić (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Snježana Pejčić i Enrico Marotti najbolji su sportaši Primorsko-goranske županije za 2018. godinu, dok su kuglačice Mlake i nogometaši HNK Rijeka najbolji seniorski klubovi. U sportskoj dvorani Osnovne škole Hreljin sinoć su nagrađeni i najbolji mladi sportaši.

Tako su u konkurenciji kadeta najbolji Mila Prpić iz Gimnastičkog kluba Vita i Gabrijel Barac iz Triatlon kluba Rival. Najuspješnija ženska ekipa je Hrvatski akademski odbojkaški klub Rijeka, a muška Vaterpolo klub Primorje.

U konkurenciji juniora najbolji su Lorena Jurišić iz Kickboxing kluba Sušak i Karlo Šaban iz Boćarskoga kluba Sveti Jakov Jadranovo, dok su u ekipnoj konkurenciji nagradu osvojili Plivački klub Primorje CO - štafeta kod juniorki i Šahovski klub Liburnia.

Damir Rajković, trener Košarkaškog kluba Adria Oil Škrljevo i izbornik Hrvatske mlade reprezentacije do 21 godinu, najbolji je sporstki djelatnik u 2018. godini.

Tradicionalno su uručene i nagrade za životno djelo, a dobili su ih Danko Pavešić, Livio Smilović i Adolf Juretić.

Priznanje lokalnoj samoupravi za ulaganje u program sporta i sportsku infrastrukturu uručena je Gradu Bakru, dok je Primorsko-goranskoj županiji uručeno priznanje za pomoć u organizaciji igara Prijateljstva. Javlja Vladimir Jurić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.