Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najmlađe riječke sinkro plivačice dvaput srebrne i jednom brončane

10.06.2019.

11:28

Autor: Tatjana Sandalj

Najmlađe osnivačice državnih odličja (Foto: Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris)

Najmlađe osnivačice državnih odličja (Foto: Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris)

Foto: - / -

Kadetkinje Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris su na Državnom prvenstvu u sinkroniziranom plivanju, posljednjem državnom prvenstvu ove sezone, u Zagrebu na Bazenima Svetice, u konkurenciji 80 plivačica osvojile srebro u timu i kombiniranim rutinama te broncu u duetu.

U Zagreb su putovale obje kadetske ekipe. Nastupom u rutinama ove godine nisu dostigle plivačice zagrebačkog Špoljarić sinkrokluba koji je najuspješniji klub na Prvenstvu s osvojene sve četiri zlatne medalje.

Prva ekipa: Mara Klaričić, Mia Segarić, Dora Stanković, Katja Bedić, Ena Peričić, Rita Rančev, Leonarda Zec, Paula Biagini, Vita Pavletić, trenerice Marije Šavko, okitila se s tri medalje.

Druga ekipa: Tonya Šarčević, Aurora Galović, Zara Tešar, Doria Đorđević, Erin Đorđević, Megan Drača, Klara Vidas, Alba Martinez de Montemuros, Leonarda Mladenić i Tina Račić koju trenira Rebecca Domika nije došla do medalja, ali ostvarenim rezultatima, koji su kroz sezonu bili sve bolji, može biti zadovoljna nastupom.

Slijedi 19. Primorje synchro cup, jedino međunarodno sinkro natjecanje u Hrvatskoj. U organizaciji Kluba Primorje Aqua Maris bit će održano na Bazenima Kantrida od 13. do 16. lipnja i to će biti završnica ovogodišnje natjecateljske sezone u sinkroniziranom plivanju.

Ekipe s trenericama (Foto: Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris)

Ekipe s trenericama (Foto: Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.