Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nascar GP: jureće atrakcije na grobničkoj pisti bez gledatelja

14.11.2020.

15:37

Autor: Blanka Uzelac

Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka

Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Hrvatska i Automotodrom Grobnik danas i sutra domaćini su jedne od najprestižnijih automobilističkih natjecanja Nascar GP. Dvadesetak profesionalnih i amaterskih vozača iz 13 svjetskih zemalja natječu se za titulu najboljih, a utrke se, nažalost, odvijaju bez gledatelja.

Zvukovi jurećih automobila, popularnih Mustanga, proparali su tišinu na Automotodromu Grobnik. Hrvatskoj je pripala čast da prvi puta u povijesti organizira jednu takvu prestižnu utrku.

"Ovo nije samo utrka i ovo nije samo dio što se vozi na pisti, ovo je veliki show, to je America speedo festival koji generira puno veći učinak u ta tri dana na samoj pisti i u samom okruženju", kaže član Uprave AM Grobnik Robert Žiković.

Timovi su stigli iz Francuske, Belgije, Češke, Cipra, Izraela, Ukrajine, SAD-a i Kanade, a najbolji rezultat među vozačima amaterima postigao je Talijan Vittorio Ghirelli.

"Uspio sam zadržati koncentraciju tijekom cijele vožnje i doći do cilja, što je najvažnije. Ovo je tek priprema za sutrašnju utrku i borbu za prvo mjesto. Do tada je još dugačak put, ali ako budemo vozili kao danas i postigli dobre rezultate, bit ćemo na dobrom putu da završimo na dobroj poziciji", kaže Ghirelli.

U skupini profesionalnih vozača natječe se i naš proslavljeni Niko Pulić"Baš sam ponosan, pogotovo sam ponosan što mi je pružena ta čast i mogućnost da mogu sudjelovati nakon mojih 40 godina dogodine. Ne znam što nisam vozio, da ipak stavim u neku svoju vitrinicu i natjecanje u Nascaru."

Nakon današnjih prvih bodovnih utrka, sutra sliijede završne, kao i proglašenje najboljih.

Galerija
Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-
Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.