Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nedjelja na sijegu: skijaško snowboarderski festival na Platku

04.03.2023.

16:38

Autor: Ivona Pierobon

Ski uživanje na Platku

Ski uživanje na Platku

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Prvo izdanje Primorsko-goranskog skijaško i snowboard festivala & finale Kupa Hrvatske u rekreativnom skijanju i snowboardu bit će održano u nedjelju 5. ožujka u organizacij HULJS SKI - Hrvatske udruge ljubitelja skijanja i snowboardanja te u suradnji s Goranskim sportskim centrom i Primorsko¬goranskom županijom.

Iz HULJS-a najavljuju atraktivno natjecanje u čiju su organizaciju uložili mnogo truda kako bi se osvrnuli na svaki detalj pa su tako festival i finale kupa Hrvatske dobili humanitarnu notu. Sav prikupljeni prihod namijenjen je potrebitoj udruzi koja bude odabrana, a o svemu će javnost naknadno obavijestiti.


Platak, često od milja zvan i brdo uživanja, zahvaljujući povoljnoj klimi i jedinstvenom prirodnom okruženju zaista nudi jedinstevni ugođaj snježnih sportova s pogledom na more. Sve će to biti potcrtano zabavom, ali i dozom ozbiljnosti jer se utrka PGSF boduje kao četvrta utrka za Kup Hrvatske u skijanju i snowboardu.


Vremenske prilike su poslužile, snijega ima dovoljno, a vizualnoj raznovrsnosti će doprinijeti i Ski bike Rijeka koji će održati demo vožnje.


U programu smo ugostili Domagoja Persena, voditelja riječke podružnice HULJS-a, koji nam je otkrio kako su tekle pripreme za taj događaj, poslušajte:

Domagoj Persen o skijanju i snowboardu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.