Hrvatski radio

Radio Rijeka

Neizvjesna budućnost: ŽKK Kvarner bez predsjednice, odgođene pripreme

25.08.2015.

10:23

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prošlogodišnje doprvakinje Hrvatske ulaze uzdrmane u novu sezonu, u kojoj trebaju nastupati u Regionalnoj ligi. Predsjednica Viktorija Agejenko preselila se u Zagreb bez javljanja, igračice čekaju zaostale plaće.

Naredni dani trebali bi iznjedriti rješenje nezavidne situacije u kojoj se našao uspješni riječki košarkaški kolektiv. Naime, nakon prošlosezonskog finala Prvenstva Hrvatske, košarkašice Kvarnera uoči nove sezone ostale su bez predsjednice. Viktorija Agejenko tijekom ljeta preselila se u Zagreb bez da je informirala svoje suradnike i stručni stožer, kao ni igračice, koje čekaju isplatu dvije plaće od prošle sezone.

Ekipa Damira Rajkovića ovog tjedna nije počela pripreme za Regionalnu ligu, za koju se klub prijavio nakon prošlosezonskog uspjeha. Prema neslužbenim informacijama, čeka se kontakt s predsjednicom, koja to možda uskoro neće više ni biti. Dopredsjednik Robert Carl vući će sve konce dok traje razrješenje trenutne situacije.

U novoj sezoni regionalnog natjecanja i financijski zahtjevi bit će puno veći, stoga je vrlo neizvjesno u kojem će smjeru krenuti košarkašice Kvarnera. Zaista bi bila velika šteta da se, nakon uvjerljive sezone, povijesnog uspjeha i napornog rada ova priča – samo tako ugasi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.