Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nema odgode Kupa, Rijeka i Osijek igrat će pred praznim tribinama

11.03.2020.

16:55

Autor: Ivan Ribarić

Foto: HNK Rijeka

Foto: HNK Rijeka

Foto: - / -

Hrvatski nogometni klub Rijeka objavio je na svojim službenim stranicama kako će se utakmica polufinala Hrvatskog kupa između Rijeke i Osijeka igrati pred praznim tribinama Rujevice. Tome dodajmo kako je HNS izdao priopćenje kako će se sve utakmice do 31. ožujka igrati bez gledatelja.

Ostaje pitanje zbog čega se polufinalna utakmica Kupa između Rijeke i Osijek nije odgodila za travanj kada će se igrati i drugo polufinale između Slaven Belupa i Lokomotive. Ovako najviše gube Rijeka i njezini navijači, budući da se u nedavnom Jadranskom derbiju vidjelo koliko podrška publike znači Bijelima.

Uzimajući u obzir novonastale okolnosti u pogledu epidemije novog koronavirusa SARS-CoV-2, danas su vodeći ljudi HNS-a i odgovarajuća tijela Saveza ponovno zajednički analizirali aktualnu situaciju i donijeli odluku da će sve utakmice u natjecanjima pod ingerencijom HNS-a do 31. ožujka biti odigrane bez gledatelja.

Mjera se odnosi na HT Prvu ligu, 2. HNL, 3. HNL, 1. HNLŽ, 2. HNLŽ, 1. HMNL, 2. HMNL te sve lige mladeži pod okriljem HNS-a, kao i na predstojeće Uefine kvalifikacijske turnire koji se održavaju u Hrvatskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.