Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nevolje s vremenom uoči Dragovoljca

09.11.2013.

17:04

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bolje je ne trenirati ako ne možemo kako treba odraditi sve što smo zamislili. Trening koji je sam sebi svrha, da bi rekli kako smo trenirali, nema smisla. Ali od kukanja i plakanja nema koristi, rekao je Kek.

Nakon još jednog europskog ispita u riječkom prvoligašu okreću se domaćem prvenstvu. Nakon više od 11 godina podno stijena sutra stiže Hrvatski dragvoljac. Jedna od momčadi koje na Kantridi nikada nisu osjetile slast pobjede. Dan uoči dvoboja glavna tema na uobičajenom druženju Matjaža Keka s novinarima bili su vremenski uvjeti. Nebo se otvorilo i onemogućilo održavanje poslijepodnevnog treninga.

Po ovakvom vremenu ništa se ne može. Možeš imati i deset pomoćnih terena, opet ne bi imali gdje trenirati. Trening najvjerojatnije nećemo niti održati. Imat ćemo verbalni trening, malo ćemo popričati i "hvatati" na priču. Bolje je ne trenirati ako ne možemo kako treba odraditi sve što smo zamislili. Trening koji je sam sebi svrha, da bi rekli kako smo trenirali, nema smisla, kazivao je Kek pogledavajući kroz prozor te nastavio u prepoznatljivom stilu.

Na današnjoj konferenciji za novinare ni traga od "europske" medijske gužve i glamura. Što Kek i Jugović imaju za reći o Hrvatskom dragovoljcu došli su poslušati, uz klupskog snimatelja, kolega Orlando Rivetti iz Novog lista, Danijel Vukušić iz Sportskih novosti te potpisnik ovih redova.Možemo reći da smo umorni, kiša nam ne dozvoljava trenirati, igramo već 50 utakmicu, svi nas... Ali možemo i drugačije. Ne priznajem umor i neka nam to bude pozitivan poriv, da iz utakmice protiv Lyona uzmemo svu pozitivnu energiju, uzmemo sve što je bilo dobro i ispravimo sve što nije valjalo. Najbolja terapija za umor je da si u glavi prikažeš lijepe slike od četvrtka. Ono pozitivno neka te vodi dalje i upravo je to ponekad najbolji trening i najbolja priprema za slijedeću utakmicu. Od plakanja i alibija nema koristi. Čeka nas ekipa koja je nova u ligi. Imaju svoje motive. Imaju i nekoliko igrača koji znaju igrati ako im dozvoliš, ako im daš prostor. Mogu biti ubitačni iz kontre. I njih će inspirirati europski ugođaj podno stijena i zato moramo biti oprezni, mudri, disciplinirani, a prije svega nadahnuti za igrati nogomet. Ako se bude dalo igrati, rekao je Kek.

U konkurenciju se vraća Škarabot, a Kek i dalje ne može računati na ozlijeđene Leškovića i Zlomislića te Brezovcakoji odrađuje kaznu zbog tri žuta kartona. Neki igrači će dobiti poštedu.

Obilna kiša koja je poslijepodne počela padati na Kvarneru potopila je travnjak stadiona Kantridi. Vremenska prognoza najavljuje nastavak padalina i veliko je pitanje u kakvim će se uvjetima odigrati sutrašnji dvoboj.  Posljednje dvije utakmice su za neke bile iscrpljujuće. Posebno se to odnosi na Tomečaka iza kojeg je pauza. Još ćemo vidjeti hoće li biti spreman. Za Jugovića ćemo vidjeti hoće li startati ili krenuti s klupe, završio je  Kek.

Susret počinje u 19 sati, sudačku četvorku predvodit će Andrej Burilo iz Osijeka, a tijek zbivanja možete pratiti u programu Radio Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.