Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nikad brži 539 skok!

25.03.2023.

16:29

Autor: HRT - Radio Rijeka

kratka ali  izazovna utrka po Trsatskim stubama

kratka ali izazovna utrka po Trsatskim stubama

Foto: - / Rijeka Run

24. izdanje festivala sporta i rekreacije otvoreno je kratkom, ali izazovnom utrkom po Trsatskim stubama i to na najbolji mogući način - obaranjem rekorda staze koji je još 2017. postavio Matjaž Štanfel (03:05). Vlasnik novog rekorda je Ivan Vuletić iz AK Kvarner, kojem je za prijeći 539 stepenica trebalo 2 minute i 58 sekundi!

49 trkača prihvatilo je izazov i istrčalo 539 Trsatskih stuba, odnosno stazu dugu 493 metra, s visinskom razlikom od 91 metra između starta u podnožju i cilja na platou u Ulici Joakima Rakovca. U postizanju odličnih rezultata poslužilo ih je i vrijeme, kišni oblaci strpljivo susačekali kraj utrke i podjelu zasluženih nagrada.


U apsolutnoj ženskoj kategoriji najbrže su bile Maja Urban - AK Maksimir Zagreb (04:51), Katarina Zaraj - ŠRD Sport Vizija Opatija (04:54) i Marta Močinić - (05:06), dok su u muškoj kategoriji kao apsolutni pobjednici slavili Ivan Vuletić - AK Kvarner (02:58), Davor Varga - TK Rival (03:16) i Igor Horvat - TK Međimurje (03:17).


Svima njima uručeni su poklon bonovi sponzora Sport Vision te unikatni pehari izrađeni od strane Darije Žmak Kunić, nagrađivane akademske umjetnice i profesorice na Akademiji primjenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. 


Da je utrka i ovaj put privukla trkače svih dobnih skupina, svjedoči razlika u godinama između najmlađeg i najstarijeg trkača, odnosno Ariana Glavića (2010.) i Božidara Bogojevića (1941.).


Festival sporta i rekreacije nastavlja se u subotu 8. travnja uz utrku po popularnoj riječkoj šetnici - Molo longo trk. Prijave za nju, kao i sve preostale natjecateljske utrke (polumaraton, utrka štafeta, Desetka powered by Heineken i Erste Petica, sve na rasporedu 23. travnja), mogu se obaviti na službenoj stranici www.rijeka.run .

Galerija
Najbrži u muškoj kategoriji, Foto: -/Rijeka Run
Najbrže u ženskoj kategoriji, Foto: -/Rijeka Runkratka ali izazovna utrka po Trsatskim stubama, Foto: -/Rijeka Run

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.